Danmark - Tyskland 2020

 

Så fik vi jo en gang Corona i hele verden.

Det gik noget ud over vores planlagte tur som igen skulle gå til Gardasøen i 4 uger. Vi havde betalt depositum, men fik vores reservation overflyttet til foråret 2021 uden at mindste vores depositum.

Vi var derfor enige om at køre rundt i Danmark på mindre ture. Det blev dog også 2 ture til Tyskland.

Vores første tur gik til Hedensted hvor vi skulle spille en gang golf. Efter runden kørte vi til Saxild strand camping hvor vi var nogle dage. Derefter gik turen op til Århus Camping i Lisbjerg som ligger lige nord for Århus. Her fik også spillet en gang golf og besøgt datteren i Rodskov.

Her spiller vi Hedensted golfklub sammen med et lokalt par i pragtfuldt vejr Så er det Odder golf klubs tur

Vi har et Isabella Capri fortelt som vi stort set ikke bruger og ligeledes et fortelt fra Harald Nyborg som vi bruger når vi kører sydpå, da det ikke vejer ret meget. Så har vi også en markise til små turene.

Her ligger vi på Århus camping med ACSII kortet Dette er naboens Kampa telt som vi endte med at købe af dem. Var selv med til at tage det ned

Jeg har længe gået og kigget på et Kampa Air 400 lufttelt i stedet for vores Isabella fortelt som jeg så ville sælge. På campingpladsen i Århus lå der et par fra Skjern som havde et lufttelt lige i den størrelse som jeg var ude efter. Jeg gik derfor over til dem og spurte om jeg måtte kigge på det og blev budt inden for. De sagde at hvis jeg ville købe det så havde de lige sat det til salg. Det var lige teltet til os, så det endte med at jeg hentede konen og så var det købt med kant syet gulvtæppe m.m.

 

Næste tur gik så med et venner par til Lærkelunden camping i Rinkenæs, hvor vi både fik regn og storm. Vi fik igen spillet en gang golf på Benniksgård golfbane. Efter golfrunden kørte vi til Gråsten slot og gik en runde i slotshaven.

Vejret var ikke alt for godt til golf, men ingen regn Selvom vi er opvokset i Sønderborg har vi aldrig været på Gråsten slot

Fra haven på Gråsten slot

Dagen efter kørte vi til Sønderborg hvor vi var en tur på kirkegården for at hilse på hver vores forældre. Vi kørte så rundt langs havnen og hen til det nye hotel Alsik. Vi tog turen op på 16 etage hvor man kan gå hele vejen rundt med vi duer fra gulv til loft. Fantastisk udsigt over vores fødeby. Vi gik derefter hen langs havnen og fik os en frokost lige ud til Alssund og den gamle bro.

Frokost i tørvejr og solen kom da også. Vi sidder her lige ud til Alssund

Efter turen til Sønderborg kørte vi tilbage til campingpladsen hvor det igen begyndte at stå ned i stænger og blæse. Da vi lå lige ud til vandet, måtte vi have varme på i forteltet. Til aften klarede det rigtig fint op, men dog blæste det stadig en del. Vi fandt læ bag campingvognen og så fik vi grillet. Dagen efter var det tørvejr, så vi kunne få teltet ned tørt.

   

 

Den næste tur var i uge 27 hvor vi skulle have vores barnebarn på 10 med. Vi havde booket en plads på DCU Mols hvor vi fik pensionist rabat og barnebarnet var gratis. Datter og svigersønnen kom med barnebarnet, da de ikke bor så langt væk og havde samtidig pizza med til alle. Vi sad ude og nød det gode vejr. Vi fik en super plads lige over toilet bygningen med udsigt over det meste af pladsen. Da vejret var så fint lokkede barnebarnet mig med en tur i poolen og hold da op det var dejlig lunt.

Dejlig plads med udsigt over pladsen og læ for vesten vinden Så får vi alle pizza

Vi havde en pragtfuld uge med fint vejr og næste morgen var så fint at vi sad ude og fik morgenkaffe.

Skønt at kunne side ude og få sin morgenkaffe med udsigt Lille Vilfred nyder det når han er med på camping

Da der jo er halv pris på mange seværdigheder, besøgte vi Fregatten Jylland som var en super oplevelse. Vi fik også en fortælling omkring skibet, hvor de også skød en kanon af. Lige noget for barnebarnet. Ligeledes en tur rundt i Ebeltoft by.

En tur gennem de smukke gader i Ebeltoft Vilfred havde selvfølgelig fået lommepenge hjemmefra og fra mormor og morfar
Den nye Maltfabrik med en del butikker og bibliotek Fregatten Jylland
Dejlig rundvisning Her under dæk opholdt mandskabet sig
Kaptajnens kahyt når de kongelige var omborg Sådan ladede mandskabet kanonerne med 3 kg krudt og en kanonkugle
Gamle forlader Her viser de hvordan man lader og affyrer en kanon. Dette var dog kun for at vise os hvordan.

Senere gik vi ned på molen for at se den forreste kanon blev fyret af, dog kun med 300 gr. krudt som var utrolig højt

 

Ree Park skulle han da heller ikke snydes for. Så af sted med os. Konen ville gerne på deres Safari tur, men syntes det var skuffende. De dyr vi så, kunne vi også have set ved at gå rundt. Ellers en dejlig dag i parken.

Så er vi klar til Safari tur Næsehorn
Næsehorn Giraffer
Uden mad og drikke Et bur med en del tiger. Billedet er gennem en glasplade
Man gik af disse broer kun i en retning hele vejen rundt i parken Bjørne som blev fodret

Så var det min tur til at opleve noget. Jeg havde læst om Ebeltoft Gårdbryggeri hvor man selv kunne medbringe mad til deres grill som altid var tændt. Konen pakkede nogle pølser samt brød og det viste sig at være en rigtig god ide. Vi fik griller, smagt på nogle af deres gode øl og barnebarnet fik en hindbær sodavand som smagte fantastisk. Vi købte nogle med hjem til vores datter og jeg fik nogle gode øl med hjem. En dejlig tur, selv for børn som kan lege på halmballerne på marken. Der er borde og stole alle vegne med dejlig udsigt. Han fik hurtig en og lege med, så kunne de gamle slappe af. En dejlig uge med barnebarnet.

Ebeltoft gårdbryggeri som er en gård. Desværre kunne vi ikke komme ind p.g.a. Corona Vi sidder og nyder et krus øl
Mange sidde pladser med dejlig udsigt Super god øl
Så skulle vi grille og dertil en ny god øl Der var godt besøgt og mange grillede

Vilfred fik en at lege med, så ham så vi lige pludselig ikke meget til. Han var både til disco, pool disco, samt popkorn over bål

Så var der popkorn over bål med musik. Der var dog ikke mange der deltog. Vi kunne sidde og kigge lige derned

 

Næste tur var kun med 2 overnatninger, da den stod på golf. Vi kørte til Karlsmark camping ved byen Leck på den anden side af grænsen ved Tønder. Lille plads uden de store ting, men fred og ro. Vi fik spillet golfbanen Hof Berg som lå lige ved siden af. Efter golfrunden kørte vi en tur ned til Dagebøl hvor færgen gået over til Føhr. Vi ville gå en tur langs stranden, men det skulle de også have penge for. Vi fik så også handlet men alle butikker langs grænsen havde stort set udsolgt i de mest gængse øl.

Golfklubben Hof Berg På vej op af hul 9 med klubhuset
Her på diget med udsigt ned til Dagebøl Færgelejet over til Føhr

Her skulle de have penge for at gå. Som man kan se var der mange der gik ude i vadehavet. Vi betalte dog ikke

Dagen efter pakkede vi sammen og kørte til Tønder golfklub hvor vi skulle mødes med et venner par til en gang golf.

 

Vores datter og svigersøn med børn skulle en uge til Harzen i uge 29 på hotel, men ville gerne være nogle dage på camping også, så de spurte om ikke vi ville med en tur ned til Heide Park fra søndag til onsdag i uge 30. De havde telte med og stole m.m. tog vi med derned, da de jo kom fra Harzen og ikke havde så megen plads i bilen. Vi bookede en stor komfortplads til os alle hvor der var plads til vores cv med fortelt og deres 3 telte.

Trafikken gennem Hamborg gik smertefri selvom der var trafik

Valget faldt på Camping AUF dem Simpel som ligger i gå afstand til Heide Park. Vi ankom først og fik vognen placeret inden de kom fra Harzen.

Så er vi på plads og venter bare på de andre Så er datteren med familie ankommet og er i gang med at sætte 3 telte op. Stor plads

Pladsen er en relativ stor plads hvor der er mange fastligger. Vi hyggede i super sommervejr hele aftenen ude. Om natten fik vi regn, men dette var ovre igen da vi stod op.

Vejret var så godt at vi kunne sidde ude og spise og grille Så klarer pigerne opvasken
Håndvask og vandhave var på vores plads Overalt på pladsen havde de fældet træer og fået skåret forskellige dyr. Denne på vores plads

Alle pigerne ville gerne til Soltau outlet så der fik vi en del timer til at gå.

 

Køen ovre til venstre er for at komme ind i butikken Nike. Den sprang vi over Outlet Soltau

Tirsdag havde de bestilt adgang til Heide park til kl. 11. Man skulle booke og betale på nettet og fik så her en tid til indgangen p.g.a. Corona. Da prisen pr. Person var 49 euro, valgte konen og mig at lave noget andet den dag. Vi er ikke til alle disse forlystelser.

Vi valgte derfor at køre en tur til Soltau hvor vi gik og osede lidt. Derefter kørte vi til Walsrode hvor vi også gik lidt rundt. Ikke det store at komme efter. Hjemme på pladsen igen slappede vi af, inden de alle kom hjem godt trætte efter en lang da i Heide Park.

Her lidt fra byen Soltau
Billede fra Walsrode som nu ikke var noget at komme efter Denne automat på campingpladsen var til at tømme toilet. 1,80 Euro hvor man brugte badekortet

Næste tur er booket sammen med et venner par og går til Enø camping i uge 35