Golf i Sverige med Golfhæftet

 

 

Vi var 3 par som gerne ville til Sverige og spille golf med Golfhæftet. Det blev fra lørdag den 9 .juni til lørdag den 17.juni.

 

Vi ville ikke overnatte forskellige steder men køre ud fra et bestemt sted. Jeg blev sat på opgaven allerede i 2022. Det var ikke helt nemt, idet vi jo skulle have 6 forskellige baner i nærheden af det hus som jeg skulle finde.

 

Jeg fandt et hus gennem Novasol som lå i en lille by ved navn Plingshult i Laholm som ligger i Halland.

 

Vi boede ved den røde prik og spillede de golfbaner på kortet. Den ene 2 gange

 

Inden for en radius af 50 km fandt jeg 5 baner og havde kontakt til den ene for at høre om vi måtte spille deres bane 2 x med Golfhæftet plus og det måtte vi gerne.

 

Huset blev booket og kostede 7622,- med alt incl. Dette blev så delt mellem os 3 par, så det var billig. Huset så utrolig flot ud på hjemmesiden og havde 3 soveværelser, 1 badeværelse og 1 toilet, så det opfyldte vores krav.

 

Lørdag den 10.juni kørte vi alle fra Kolding kl. 9.00 og blev enige om at mødes på rasteplads ved Storebæltsbroen. Her fik vi vores kaffe og blev igen enige om at mødes på rastepladsen lige efter Øresundsbroen.

 

Rast lige efter Øresundsbroen

 

Vi ankom til huset kl. 13.30 men måtte først tjekke ind kl. 16. Udlejerens forældre var i huset for at gøre rent m.m. Men fik lov at komme ind kl. 14.30

 

Vi venter til huset er blevet klar Her er dette dejlige hus, som lå 500m oppe for enden af en grusvej midt i skoven
Dejlig køkken Stuen med bar
Anneks med soveværelse samt dobb carport Sauna på en lille top
Huset med den overdækket terrasse på de 3 sider
Orangeri bag i haven Trappe op til sauna
Bålplads samt gynger Her brugte vi alt vores fritid fra golfen. Det brune i hjørnet er vildmarksbad. I bagenden grill

 

Vi fik pakket ud og fordelt soveværelserne, hvor de 2 var på 1.sal og det sidste i en anneks. Hold nu op hvor blev vi positiv overrasket over dette flotte hus. Der var en rigtig dejlig overdækket terrasse hvor vi brugte alt vores tid, idet vejret var supper flot hele ugen med 24-25 gr.

Der var stue, køkken, toilet og sågar en bar i stueplan. På 1.sal var der så 2 soveværelser samt badeværelse. I kælder var der en biograf med rigtige biograf stole samt væggene i begge sider var spækket med DVD film som vi bare kunne bruge.

 

Bag i haven var der et orangeri og et sauna på en lille bakketop. Jeg havde taget en gasgrill med hjemmefra, selvom der var grill til huset. Træ til brændeovn, bålplads, sauna m.m. Var også gratis. Der var sågar et vildmarksbad  ude på terrassen. Huset ligger midt inde i skoven for enden af en grusvej, totalt ugenert.

 

Søndag den 11. Juni

 

I dag skulle vi så spille vores første bane som var Äppelgårdens Golf klub i Båsted som var 41 km fra vores hus. Med Golfhæftet skulle vi betale 125,- Dkr hver. Det var billig men banen var også derefter. Frem og tilbage på stort set alle huller og så var den brændt af i tørken som vi havde på dette tidspunkt, men det var der mange baner som var.

 

Äppelgårdens Golf klub i Båsted Hul 1
Lidt træer var der på banen men ikke mange Dette har vi ikke set før. Tag nogle gratis golfbolde
Banen bar præg af tørke Midtvejs huset som dog ikke var bemandet

Udsigt ind mod Båsted

 

Tilbage i huset blev der drukket spist og hygget. Vi gik alle tidlig i seng og stod tidlig op og det gjorde vi stort set alle dage.

 

Mandag den 12. Juni

 

I dag skulle vi så spille Holms golfklub som var en hel del bedre. Turen derop var på 37 km. Her kostede green fee 234,- Dkr. Her var der også mangel på vand idet fair Ways var brændt en del af, men dog ikke så meget som den første. En rigtig dame bane, idet den ikke var så lang. Fin bane til prisen

 

Klubhuset til venstre og restaurant  til højre hvor vi købte hot dogs efter 9 huller  
Vi gør klar på hul 1 Udsigt over hul 1

 

Tirsdag den 13. Juni

 

Så var det Skogaby Golf klubs tur. Turen derned var på 19 km. Vores første indtryk var så som så da klubhuset ikke var noget at skrive hjem om, men hold nu op en fin bane. Den kostede med Golfhæftet 205,- Dkr

En rigtig fin bane med mange spændende huller. Her vandede de fairway, men ikke hver dag på grund af det tørke vejr, men fine fairway og super lækre greens. Som på Äppelgårdens havde de også her et midtvejs hus som dog ikke var bemandet, men kaffe, vand og brød kunne dog købes. Her i Sverige har de en rigtig fin ordning som vi også burde have i DK, nemlig at man spiser sin medbragte med her på hul 10, eller køber noget og sidder så og slapper af indtil det næste hold kommer og så går man videre. Efter runden skulle vi have handlet lidt, så vi kørte til Laholm i Coop for at får det vi manglede.

 

Skogaby klubhus til venstre og lejligheder til udlejning til højre Det var meget varmt, så for at få lidt skygge måtte vi have paraplyen op
Midtvejshuset Dog var der ingen betjening men selvbetjening. Dagen efter var der personale på
Spændende par 4 hul med stor sø foran green Så er det med at holde tungen lige i munden
Par 3 hul 16 med en stor slugt fra tee til green Også et par 3 hul hvor vi skulle over en bæk. Vi herrer skulle slå heroppe fra

 

Onsdag den 14. Juni

 

Vi skulle igen spille Skogaby, men idag valgte jeg at leje en buggy p.g.a mit nye knæ som gør ondt. Buggy,en kostede 260,- Dkr. Vi skulle så betale, men deres Dankort var nede, så vi kun kunne betale med Swiis som vi ikke havde. I stedet fik de vores navne og adr samt mail og så ville de sende en faktura på beløbet.

Lidt heldig at jeg lejede en buggy, idet Erik,s el vogn knækkede i hjulet og ikke kunne bruges mere. Vi fik det hele stablet op på buggyen og kunne så fortsætte. Jane og Leo kørte lige en smut forbi Coop igen på vejen hjem.

De 2 andre par kører efter Goggle og jeg med min GPS i bilen. De to er ikke ens, så idag kørte Erik forrest og da han på et tidspunkt drejede til højre, sagde min gps at vi havde 22 km tilbage. Vi skulle så køre 10 km på en grusvej gennem en skov og på den måde blev turen 10 km kortere, men hold nu op hvor blev bilen støvet. De har jo heller ikke set regn her i Sydsverige i flere uger.

 

Spisning på denne dejlige terrasse
  Hvis det blev for kølig trak vi bare over i Orangeriet

 

Torsdag den 15. Juni

 

I dag skulle vi spille Halmstad Tönnersjö som kun var 19 km fra vores hus. Med Golfhæftet kostede det 195,- Dkr pr. Person. Vi havde fået meget lidt vand i natten løb, men resten af dagen var igen utrolig varm. Vi regnede med en flad bane, men blev snydt, idet der var en hel del stigninger. Her i Sverige bruger de stort set kun Swiss til betaling, så igen havde vi problemer at at få betalt, men måtte over i restauranten hvor vi kunne betale.

Igen en flot bane som dog bar præg af tørken, men dog vandede de fairway så godt de kunne.

Nu må vi se om vejret holder i morgen hvor vi skal køre 50 km for at spille en bane

 

Klubhuset. Til venstre bag p.plads var der utrolig mange pladser til camping Klubhuset
Restaurant Hyggekrog
Lidt fra banen
Par 3 hul på toppen Hul 18. Kom man gennem træerne skulle man ikke for lang, for så kom søen

Når man runder de 9 huller skal man holde 8 min pause. Dette kunne vi godt bruge i Danmark

 

 

Fredag den 16. Juni

 

Så stod den sidste golfbane for tur. Vi skulle køre 50 km nordpå op til Rydö golfklub. Da Eriks el trolley har mistet det ene hjul og min har mistet en bolt på forhjulet, kørte ham og mig i Buggy.

Vi skulle betale 162,- Dkr pr. Person med Golfhæftet. Klubhuset, restaurant  m.m.  Var bestemt ikke noget at skrive hjem om. Banen var nok den bane af alle vi spillede som var brændt mest af, dog ikke tee steder og greens. De har ligeså meget tørke som vi derhjemme. Igen troede vi at vi skulle have en hot dog i midtvejs huset, men igen tog de kun mod Swiss kort og kontanter havde vi ikke nogen. 

 

Klubhuset med restaurant til venstre som ikke så indbydende ud Hul 2
Der var ikke megen vand i floden Her ved midtvejs huset kan man se hvor tørt der var
På vejen hjem fra golfbanen fik vi lige lidt at spise Her tog jeg et billede af vildsvin og deres unger, men svært at se

 

Jeg startede først på ugen med et hcp på 19,6 og sluttede i dag med et hcp på 22 ren. Grunden er alle de gode runder jeg havde i Spanien i efteråret og her efter operationen med det nye knæ kan jeg ikke rigtig få spillet til at køre.

En dejlig uge er ved at få en ende. Lige nu sidder vi ude på altanen og får en Gin og tonic.