Med campingvogn og golfudstyr til Sverige

 

Vi havde igen 4 ugers sommerferie, dog var den ene i uge 28 og de andre 3 i uge 32-33-34

Den første uge var vi igen med vore børnebørn Naja og Lucas på camping. Denne gang var vi i Blåvand og ok vejr. Børnene hyggede sig så det er jo hovedsagen.

Vejret her i sommeren 2012, var så sandelig ikke noget at skrive hjem om og når man så hørte hvor varmt det var sydpå, var vi meget tæt på at gøre som de andre år, nemlig at køre ned i varmen i stedet.

Men, nu skulle Sverige opleves, koste hvad det ville. Datteren og barnebarnet havde ligeledes spurgt om de måtte komme over nogle dag, så nu skulle det så være. Vores venner Helen og Niels havde også spurt om de måtte kommer over for at spille golf.

Sverige turen skulle mere eller mindre bruges på at køre rundt og så spille de goldbaner som var i nærheden af hvor vi nu en gang kom til. Vi havde lavet en rute hjemmefra, men kunne allerede inden vi startede på turen, se at den ikke ville holde, så det tog vi som det kom. Der vil blive skrevet en del om golf og de baner vi spiller, så for dem som ikke interesserer sig for golf, de kan bare springe dette over. Der vil dog også være en del beskrivelser af de steder vi besøger m.m.

Vi havde lige et bryllup vi skulle have overstået og datteren, svigersønnen og ungerne skulle lige komme hjem med campingvognen først inden vi kunne komme af sted. Børnene havde været ved Bodensee med vognen i 14 dage.

Vi kørte fra Kolding mandag morgen den 5.august kl. 8.00 i øsende regnvejr, ja det var nogle steder tale om skybrud. Vi havde regnvejr helt op til Varberg i Sverige hvor vores tur skulle starte. Nogle gange regnede det så voldsomt at jeg havde svært ved at se vejen.

Vi kører hele vejen fra Kolding og til Varberg i dette vejr Fremme på campingpladsen havde de godt nok også fået vand

På vejen op ville vi holde pause for at spise det som Erika havde smurt hjemmefra, men først et stykke oppe i Sverige havde vi 10 min opholdvejr, så vi kunne strække ben og holde rast.

Det var noget af en våd undergrund vi skulle have fortelt op på. Havde gud ske lov taget en fiberdug med hjemmefra, samt pressening og gulvtæppe

Vi ankom til camping Apelviken i Varberg ved kaffetid. Grunden til at vi havde valgt denne plads var at datteren og Vilfred ville komme over med Grenå - Varberg færgen tirsdag sidst på dagen og pladsen er en 5 stjernet plads med en del aktiviteter til barnebarnet. Vi fik valgt en rimelig stor plads og bookede til om lørdagen, idet datteren igen skulle hjem fredag aften og vi så ville køre videre til Göteborg, hvor Helen og Niels ville komme til med færgen søndag morgen. Pris for de par overnatninger var 2500,- sv.kr så kom ikke og sig at camping er billig

Nå, men tilbage til pladsen. Det var så småt begyndt at holde op med at regne og i informationen sagde de at en del af pladser stod under vand. På vej ned gennem pladsen til vores plads, kunne vi se at der mange steder var pumper i gang med at pumpe vandet væk fra de steder der stod under vand. Hold da op de havde fået vand. Den plads vi havde fået lå næsten helt nede ved havet og pladsen var våd, men det gik. Vi fik sat fortelt op i tørvejr. Vejret resten af aftenen var ok. Vi så lidt OL og gik nogenlunde tidlig i seng.

 

Tirsdag den 7.august

Det var et være blæsevejr denne dag. Det var omk. 15 sek.m. så jeg var ude for at sætte de sidste pløkker i forteltet.

Vores datter og barnebarn skulle først komme med færgen fra Grenå kl. 17.30, så vi blev enige om at spille en gang golf.

Vi har købt golfhæftet og for dem som ikke ved det, er der i dette hæfte masse af golfbaner som har tilmeldt sig hæftet og det vil sige at de baner som er i hæftet kan vi spille til ½ pris og da konceptet er Svensk, er der selvfølgelig flest Svenske baner. Den bane som lå tættest på os, var Harabäkens Golfklub i Varberg. Den lå små 10 km fra campingpladsen.

Harabäkens Golfklub i Varberg

Banen er en par 72 og fra gul er den 5502 og fra rød 4751m. Det var en meget åben bane, dog med et par enkelte huller oppe i skoven.

Hul 1 og 2 var stort set lige ud af landevejen. Fra green på hul 2 og til teestedet på hul 3 gik det bare op og op gennem skoven. Hul 3 var et par 4 hul som gik ned af bakken til green, dog med et sten dige og nogle træer på tværs. Hul 4 var et kort par 5 på 412 m fra gul, men op af bakken og igen med et stendige på tværs i drivet. Både Erika og mig kom dog lige og lige over dette stengærde. Fra hul 4 gik det bare ned og ned. Det var så stejlt på noget af vejen at de havde lavet trapper med slidser i siderne hvor hjulene  kunne køre på. Jeg talte 90 trappetrin ned gennem skoven. Vi kom igen ud i det fri hvor der ikke var læ, så da vi var færdige med forni, blev vi enige om at springe de sidste 9 huller over. Det blæste simpelthen for meget.

Eftermiddagen blev brugt til at slappe af. Vores datter og barnebarn skulle komme med færgen kl. 17.30, så vi tog ned til havnen for at se færgen komme ind. Vi var helt ude på molen da den kom i havn. Godt det ikke var mig som havde den overfart med den blæst. Datteren havde dog så nogenlunde klaret turen. Resten af aftenen blev brugt med at grille og hygge.

Vi lå lige ud til havet. Kan lige se bilen Der var gang i havet den dag
Varberg slot og badeanstalt Vi var på havnen for at modtage datteren og barnebarnet
De havde haft noget af en søgang Så er der grill og vejret er blevet fint, men stadig blæsende

Onsdag den 8.august

Efter morgenmaden kørte vi til Uddared som ligger ca. 32 km. Fra Varberg. Her har de nordens største indkøbscenter som hedder Gekås. Folk de valfarter dertil fra nær og fjern. Vi var inde i det store varehus med 60 kasser. Der var simpelthen ikke den ting man ikke kunne købe her og så var det billig, meget billig. Vi havde jo lille Vilfred med i klapvogn, men det var bare ikke til at komme hverken frem eller tilbage for bare folk og deres indkøbsvogne, men vi fik dog købt en del alligevel. Synd vi ikke havde bedre tid til os selv.

Indkøbscenteret Gekås
Det var mega stort. Var ikke til at komme fra eller tilbage Erika prøver og køber lige en bluse
Så skal vi da lige have en gyngetur Og en is på vejen hjem

Tilbage på campingpladsen hyggede vi resten af dagen i det fine vejr som det efterhånden var blevet.

Selve pladsen ligger lige ned til vandet og temmelig mange Stugar eller hytter som vi kalder dem. De var stort set alle udlejet og pladsen var stort set fyldt op med autocamper og campingvogne, selvom der er plads til små 500 enheder. Pladsen har 3 store servicebygninger, cafe oppe ved den opvarmede pool samt en restaurant. Lige over for vores plads er der en købmand med et stort udvalg og en iscafe. Pladsen har ligeledes en surferskole, idet havet eller bugten lige ud for pladsen skulle være noget af nordens bedste surfer område.  Fra pladsen går en sti langs havet og klipperne ind til Varberg. Turen er 4 km lang.

Torsdag den 9.august

Vi stod op til det fineste solskin og formiddagen blev brugt både ved havet og ved poolen. Datteren mente ikke hun havde fået handlet nok i Gekås, så mens vi passede lille Vilfred kørte hun de 30 km til Ullared for igen at handle. Hun havde gaver med både til Vilfred (lille fjernstyret bil som han blev helt vild med) og lidt til mor og mig.

Så blev vejret rigtig fint og vi sad ude og nød det Vilfred og mig var nede og soppe. Senere i poolen
Mor havde købt denne fine fjernstyret bil til ham Ude at spise pizza

Da det var deres sidste aften gik vi op på restauranten og spiste pizza denne aften.

Fredag den 10.august

Vi tog alle en tur ned i byen for at slentre op og ned af gaden, men den helt store oplevelse var det nu ikke. Fandt aldrig ud af deres gågade. Nogle gik den ene vej og andre den anden. Der var heller ikke mange mennesker i byen. Hjemme i campingvognen begyndte datteren at pakke og kl. 17.30 kørte vi med hende ned til færgen hvor de skulle med kl. 18.30. Efter at havde set dem køre om bord kørte vi tilbage til campingpladsen for at tage forteltet ned og pakke, idet vi ville køre næste morgen.

Jeg stod oppe på slottet og Vilfred råbte, pas på morfar Varberg slot
Den gamle badeanstalt i Varberg Vi pakker sammen for at køre videre

Lørdag den 11.august

Vi havde vækkeuret slået til, så vi ikke sov for længe. Jeg ved ikke hvad det er camping gør ved os, men vi kan uden problemer nemt sove 10 timer. Vækkeuret havde jeg alligevel sat forkert, men vi vågnede dog kun 20 min efter den tid som jeg havde sat uret til. Vi fik morgenkaffe og begav os mod nord til Göteborg hvor vi havde booket en golf tid på Hills golf klub som jeg havde læst en del om og drømt om at spille. Vi ankom til stedet 1 time før vi skulle spille og vi var ved at tabe både næse og mund over stedet. Hold da op, der var stil over det. Vi fik en fin velkomst og fik fortalt om afstande, flag afstand på green og hvor hurtige greens de var og de var hurtige, meget hurtige, 11 på stimpmeter. Greenfee kostede os 590 SEK kr pr. person. For at blive medlem skal du bare ligge 300.000 kr. Johan Edfors har købt sig ind i klubben, efter de for et par år siden gik konkurs, så der var ved at ske en del omforandringer af banen. Vi var blevet sat på hold med Eva og Roger som viste sig at være fra Göteborg, men havde dog aldrig spillet Hills, idet de ikke ville betale så mange penge for greenfee, men nu skulle det alligevel være.

Hills golf Club i Göteborg Erika foran klubhuset
Udsigt fra deres terrasse ud over banen - Utrolig smukt Dette var dog et minus - Motor Cross bane lige op af banen, men der skal være boliger

Som jeg skrev før, så havde jeg læst en artikel i Dansk golf nr. 4 - 2011 om banen og her beskrev de banen som ikke mindre end en verdensbane.

Golf Digest skrev i 2010 at det var Sveriges 8. Bedste bane, men i natur og charme, når Sveriges nr. 1 Bro Hof ikke denne til sokkeholderne. 

Her går det bare op. Birkemose - pak sammen Her op på toppen skal vi bag efter til 17 teested
Erika på hul 9 på vej op til dette flotte klubhus Hul 10 var et meget flot og svær par 4 hul

Jeg kunne ikke lade være med at fotograferer stort set hvert hul, så flotte var de, men hold da op en svær bane. Der var 5 forskellige tee steder for herrer, afhængig af hvor langt man slog i sit drive. Roger og mig blev enige om at tage den som hed 57 og som var 5712m lang, par 72. Utrolig mange af greens skulle man slå op til og da banen var utrolig kuperet, ja faktisk bjergagtig, var det en hård runde at komme igennem. Det krævede faktisk en buggy til at køre i, men de måtte ikke køre alle vegne, så hurtige var de ikke. Runden tog os 5 timer og var utrolig hård, idet vi mange steder skulle op og op af bakker og en del gange var der nogen af en gåtur mellem hullerne. Vores hjemklub er meget bakket, men den kan godt pakke sammen i forhold til Hills.

Denne sandbeholder skulle alle have med til tørv Indspil til hul 13 med vandløb i venstre side Erika og de 2 andre på vej op af bjerget til hul 17

Det jeg godt kan lide ved de Svenske baner, er at når man har spillet 9 huller går man ind i klubben for at få en hotdogs, kaffe eller spiser sin medbragte mad og går så igen videre og det fungerer bare perfekt. Når dem bag os kommer ind for at spise, går vi igen ud o.s.v.

Oppe far teestedet på hul 17 med denne flotte udsigt

Vi kørte så de små 7 km ned til Liseberg Strand Camping for at tage en enkelt overnatning og vente på at Helen og Niels skulle komme næste morgen kl. 7 fra færgen Frederikshavn - Göteborg.

Så slapper vi af i aftensolen på Liseberg camping med grill Stranden på campingpladsen

Vi grillede bag campingvognen i det smukke aften aftensol. Da vi sad ved aftenskaffen, kom der en autocamper fra Italien ind ved siden af. De parkerede sådan at de skulle ud af døren lige ind til os. Den ene efter den anden steg ud af camperen. Damen som vi kom i snak med, fortalte at dette var hendes store familie. Jeg talte 7 voksne i den ikke alt for store camper. Jeg spurte hvor de var på vej hen og hvor de kom fra. De var på vej til Norge og kom helt fra Sicilien. De havde før været på nordkap, men viste ikke om de ville helt derop. Den yngste skulle med toget fra Göteborg og til Stokholm. En af grunden til at de kørte nordpå, var varmen på Sicilien. Hun fortalte at hun lige havde snakket med sin mor, som fortalte at de dernede havde mellem 40 og 45 gr. varme - UHA

Søndag den 12.august

Helen og Niels kom til campingpladsen kl. 07.30 og vi havde kaffen klar. Efter morgenkaffen kørte vi mod Gränna som ligger ca. 200 km mod øst. Gränna Strand Camping ligger lige neden for den hyggelige by Gränna og lige ud til søen Vättern. Lige uden for campingpladsen ligger et lille færgeleje hvor der går færger over til den lille ø Visingsö. Der er utrolig hyggeligt nede ved færgelejet med alle de hyggelige spisesteder m.m. hvor vi vil ned for at spise på torsdag.

Niels og Helen fik en hytte lige over for vores plads og Erika og mig fik sat forteltet op, mens de fik en time på øjet da de jo havde kørt og sejlet det meste af natten.

Så kører vi mod Gränna med Vättern på venstre side Lige ankommet og først noget at drikke og spise

Vi gik en tur op i Gränna by som er kendt af alle Svensker for deres Polkagrise som er bolsjer, slikkepinde m.m. i rød hvide farver. Hele byen er berørt af dette og der lå den ene forretning efter hinanden hvor de lavede bolsjer.

Vi hyggede resten af aftenen og gik nogenlunde tidlig i seng.

 

Mandag den 13.august

Udsigt fra campingpladsen til Gränna by Nyder morgenen med en kop kaffe i dette pragtfulde vejr

Så var tiden kommet til en gang golf med Helen og Niels. Vi ville starte med Gränna Golf Club som havde aftaler med TeeTime kortet som de andre 3 havde, så derfor var prisen også halv pris. De havde ligeledes Golfhæftet som også gav ½ pris.

Golfbanen lå ikke mere end 5 km fra campingpladsen.

Klubhuset vat et rigtig Svensk hus i røde farver og af træ. Vi fik talt med 4 svensker ude på p.pladsen som også skulle spille banen for første gang. Vi spillede pigerne mod drengene og vi tabte desværre med 3.

Gränna Golf Club set fra banen Her fra p.pladsen Kaffepause ved hul 10

Banen var bare en super flot bane og der var intet at sætte på stedet. De forskellige huller snoede sig gennem skov og lidt åben landskab. Fra gul tee var den 5548m lang og fra rød 4753m par 72.  Jeg skrev det før, men hvor var det en super flot bane. Dagens vinder blev Helen med en score på 32. Selv kom jeg ind med 24 og Erika med 25 point.

Flot bane med klipper på siden Hr og fru Andersen

Da vi sad på deres terrasse og fik en velfortjent øl, kom vi i snak med en af medlemmerne fra klubben. Vi havde bemærket og kunne da også se ned på putter banen, at der stod en som godt kunne finde ud af at chippen ind og vi spurte hvor længe han da havde stået der, idet vi havde bemærket ham i nogen tid. Det viste sig at han var Europa Tour spiller, men havde mistet kortet, så nu skulle der øves for at komme tilbage på turen. Han havde stået der i timevis og bare chippen den ene bold efter den anden.

Jeg havde desværre glemt mit kamera denne dag, men Helen tog en masse billeder med sin mobil, så når jeg har dem kommer de ind.

Tilbage på campingpladsen sad vi og nød en stille øl og gik så en tur ned på havnen inden vi skulle grille.

Havnen med alle restauranter ved campingpladsen Så griller vi igen. Helen og Niels boede i hytterne lige over Helens hoved

Tirsdag den 14.august

Næste bane vi ville spille var også en bane som vi havde på TeeTime kortet og golfhæftet. Denne lå dog lidt længe væk, nemlig nede på den anden side af Jönköbing ca 42 km fra vores base på campingpladsen.

Golfklubben hedder Skinnarebro Golf og Country Club og ligger inde i en skov. Alle huller er skåret ud i skoven. Der var ligeledes en del bække og vandløb på stort set hver hul. Også denne bane var bare en fin bane, men dog på en anden måde. De havde et nyt stort område hvor vi campister kunne overnatte, få strøm m.m. Klubhuset så ud til at være en nedlagt gård. Igen blev vi modtaget utrolig venlig og smilende af personalet.

Skinnarebo Golfklub i skoven Niels og mig på 1.tee
Helen på hul 6 Niels på par 3 hul 8

Denne bane er en par 71 som er 5704m fra gul og 4920m fra rød tee.  I dag spillede vi ægtepar sammen og Erika og mig vandt en velfortjent øl efter runden.

Erika og mig byttede ligeledes score, idet jeg i dag kom ind med 25 point og Erika med 24.

Vi havde snakket om at køre ind til Jönköbing på vejen hjem, men blev dog enige om at det gad vi ikke.

I stedet havde vi fra campingpladsen set at der oppe bag byen på bjerget, lå en hytte eller lig. Så det ville vi se lidt nærmere på. Vi havde dog læst at vi kunne gå op af en masse trapper nede fra byen, men da vi nu kom fra Jönköbing, kørte vi derop. Vi kunne så ikke køre helt derhen, men gik det sidste stykke fra en lille p.plads. Stedet var en lille restaurant på Gränna bjerget, men en fantastisk udsigt ud over søen Vättern og byen Gränna.

Vi får kaffen oppe fra denne dejlige restaurant på bjerget Flot udsigt ned over Gränna
Udsigt ned til campingpladsen og havnen Vi nyder kaffen

Vi fik os en kop kaffe og sad ellers bare der og nød udsigten. Stort set alle som kom skulle have en rejemad da området omkring Gränna er baseret på fisk.

Vi kørte dog ind til et supermarked for at handle til aftensmaden. Det blev til 4 store stykker kød og nogle pølser til grillen. Vi hyggede os med noget godt grillmad, rødvin m.m. resten af aftenen.

 

Onsdag den 15.august

Vi havde hørt fra andre Svenske golfspiller at vi skulle tage at spille en golfbane som hedder Ombergs Golfklub og som ligger ca. 32 km øst for campingpladsen og lige ned til Vättern. Denne bane var ikke i hverken det ene eller andet, så Greenfee kostede os 380 sv.kr. pr. næse

Stedet lignede et tidlige militært område med masse af bygninger, men hold da op hvor var det flot vedligeholdt. Stedet havde ligeledes plads til overnattende campister. De havde ligeledes et hotel i en af bygningerne og man kunne også leje små meget hyggelige hytter som lå med udsigt til banen. Utrolig flot.

Banen var en par 71 og var fra gul 5776m lang og fra rød 4863m Vi blev igen flot modtaget og fik en starttid 20 min efter. Ligeledes fik vi en gave da de havde 10 års jubilæum. Gaven var en fin sort rund dåse med deres logo på og bolsjer inde i.

Klar på 1.tee Ombergs Golf klub

I dag spillede Helen og mig sammen og så Erika og Niels. Helen og mig vandt i stor stil. Erika lavde igen en god score og kom ind med 26 point og jeg havde en super dag og lavde 36 point.

Efter hul 9 går man her i Sverige ind i restauranten eller lign. For at spise sin medbragte med, eller man køber et eller andet. Her på Omberg havde vi 10 min til at spise, få en kop kaffe og så igen på banen. Igen en utrolig flot bane. Hvis alle deres baner er i den stand som de baner vi har spillet, ja så er der så sandelig ikke noget at klage over og når så også sommeren igen er kommet, eller skal man sige - endelig er kommet, ja så kan vi ikke klage over noget.

Dette er ikke broen på St.Andrews med Ombergs :-) Erika slå ind til hul 9 par 3 - og misser
Så er der 10 min pause efter 9 huller Mig på dette flotte par 5 hul ud til vandet - utrolig flot hul
Erika og Niels på green Dette flotte hus kunne lejes på banen

I dag har de andre 3 købt fisk nede på havnen som de skal have til aftensmad og jeg skal have min yndlingsret - pølser. Jeg kan ikke spise fisk.

Hvilken bane vi skal spille i morgen ved vi ikke rigtig endnu, men det finder vi nok ud af inden aftenen er omme.

 

Torsdag den 16.august

Valget på denne dags golfbane, faldt på Wiredaholm Golf & Konferens, som lå ca. 17km fra os, inde i landet.

Det var dejligt at køre af små veje i Sverige, idet vi her på denne måde oplevede det rigtige Sverige med røde smukke træhuse på landet og flotte søer.

Vi nød morgenkaffen ude hver morgen Så er vi kommet til næste golfbane

Vi ankom til Wiredaholm golf og skulle køre ned af en lang grusvej til klubhuset som viste sig lå lige ud til en sø. De havde også her plads til at man kunne camperer, men de havde så sandelig også de smukkeste små hytter med terrasse og udsigt over søen til udlejning. Prisen for en hytte pr. person var kr. 600,- inkl. Morgenmad, så det var der ikke noget at sige til.

Banen var ikke med i TeeTime eller Golfhæftet, så vi betalte fuld pris, som var 325,- kr pr. person.

Små hytter til udlejning på banen Nedkørsel til klubben Her er vi på hul 4
Erikas bold er kommet lidt på afveje Helen spiller ind på denne flotte green Så er der igen pause efter hul 9
Helen og mig Ja vi mænd skulle helt her op på gul tee Erika IGEN på afveje :-)

Igen blev vi utrolig flot modtaget og fik en starttid kl. 10.30, som var ½ time efter vores ankomst.

Banen var en par 71 og ikke så lang. 5478 fra gul og 4594 fra rød tee. Stedet så ud til at være lidt kuperet og det viste sig også at holde stik og da vi nu efterhånden havde spillet flere dage, trængte vi efterhånden til at slappe af.

 

Det første indtryk af banen var ikke for god og da vi havde spillet de første 3 huller var jeg meget skuffet. De var de eneste 3 huller som lå på denne side af asfaltvejen, samt grusvejen ned til golfklubben og var 2 par 4 huller og et par 3 hul. Hul 1 var lige ud, par 3 hullet var på tværs og så retur af det næste par 3 hul.

Nå men så skulle vi over vejen til hul 4 og jeg skal love for at alt blev gjort til skamme. Hold da op nogle flotte huller og sikken en udsigt. De flotte huller holdt helt til hul 18, men vi var virkelig godt brugte med disse stigninger.

På hul 18 og tak for spil Deres restaurant - Der er stil over det En kold øl efter spillet med flot udsigt

Jeg kom ind med 25 point og Erika med 23, så nu fører jeg med 2.

Da det var vores sidste dag sammen med Helen og Niels, ville de give aftensmaden, så mens de kørte ind for at handle, startede jeg grillen op.

 

Fredag den 17.august

Vi begyndte at pakke forteltet sammen og fik sagt farvel til Helen og Niels som kørte mod DK. Vi fik afregnet - det var billigt, specielt el forbrug, og begav os rundt om Vättern til byen Karlsborg, en tur på 160 km. Nu skulle der slappes af nogle dage med ingen golf.

Grunden til at vi ville her op til dette område, var Göta kanalen som bl.a. går gennem Karlsborg. Karlsborg camping ligger lige ud til slusen og til søen, så vi kunne sidde og holde øje med den trafik som var på søen. Vi fik en plads helt nede ved vandet med udsigt over søen. Lige på den anden side af campingpladsen ligger Vättern, kun afskilt med en vej, så der var vand alle vegne.

Så er Erika og mig kommet til Karlsborg camping Vi nyder frokosten med udsigten

Naboen på campingpladsen som lige var kommet hjem, fortalte at de lige havde været oppe i byen Forsvik, hvor de havde fået kaffe på en cafe lige ned til slusen og kanalen. Smukt sted sagde de. Vi blev enige om selv at kigge på sagerne og da det kun lå 10 km fra camping pladsen var det ikke noget at tale om. Lige da vi ankom til  Forsvik, kom der en turbåd ind i slusen og der stod nogle med div. Flad og sang for passagerne ombord på båden. Det viste sig at være familien Kindbom som igennem 5 generationer har stået her og sunget religiøse sange for passagererne ombord på bådene.  Det siges at de aldrig har glippet en eneste båd. Lige ved siden af lå en lille privat beboelse som havde slået sig på cafe, med kaffe og kage. Det blev vi enige om at vi trængte til, så vi satte os ud i deres have lige ned til kanalen for at drikke vores kaffe. Mens vi sad der kom den næste kanalbåd fra den anden side og familien Kindbom startede så forfra med deres sang.

Slusen i byen Forsvik - Göta kanalen Troende folk synger for passagerene
Skibet på vej gennem kanalen og ud i den næste sø. Der er ikke megen plads Vi sidder her ved kanalen og får kaffen
Næste skib på vej ind i slusen Gennem slusen og ud i søen

Vi kørte ind for at handle i Karlsborg og tog en runde i byen, men det eneste der stort set var i byer, er fæstningen, hvor der stadig er stationeret soldater.

Vi fik handlet noget til grillen og sad foran campingvognen i det smukkeste vejr med grill, rødvin og den flotteste udsigt over søen. Bedre kan det næsten ikke blive.

Så griller vi igen med denne pragtfulde udsigt Det er ren afslapning og ro til sjælen
Ny båd på vej op til slusen i Forsvik Denne træstub er en hytte med tagterrasse på campingpladsen

 

Lørdag den 18.august

Det startede med at regne stille og rolig om natten, så da vi stod op og havde fået morgenkaffe, blev vi enige om at pakke sammen og køre længere op af Göta kanalen til en by der hedder Töreboda, som kun lå 27 km fra Karlsborg. Vi ankom til stedet, men det var ikke rigtig noget der tiltalte os og da det stadig smudskede, blev vi enige om at køre længere væk for at bruge dagen på at køre i stedet.

Valget faldt på camping Krono i Lidköbing som ligger lige ud til Vänern. Stedet ligger stort set mellem Trollhättan og Mariestad hvor vi begge steder var helt tilbage i 90,erne med børnene.

Campingpladsen er en 5 stjernet plads som ligger i gå afstand til centrum. Stedet har stort set alt, en rigtig fin plads. Det eneste som jeg syntes er mærkelig, er at der godt nok er bom ved indgangen, men overalt på pladsen kan man bare gå direkte gennem buske ud på gaden. Der er trampet stier alle vegne. Pladsen har hun hegn for over mod en boldbane.

Nå, men vi ville gå en tur op i byen, men klokken var efterhånden blevet 15.00, så alle butikker i gågaden havde lige lukket for næsen af os. Der var ligeledes et stort torvemarket, men også de var ved at pakke sammen.

Information's bygningen i Jönköbing Jönköbing

Ude på spidsen af en halvø ca. 20 km fra Lindköbing og ud i Vänern, ligger det 700 år gamle stenslot Läckö slot. Slottet er i Sverige blevet unævnet til Sveriges smukkeste  slot og havde sin storhedstid under den svenske stormagtstid.

Slotsparken er blevet genskabt af den berømte havearkitekt Simon Irvine og er en af Sveriges mest omtalte.

Slottet Läckö

Slotshaven

Søndag den 19.august

Vi havde sms’et med børnene som fortalte hvor varmt det var i Danmark. Vi ville ikke hjem endnu, men vi ville heller ikke sidde her oppe ved Vänern i regnvejr, selvom det var en af vores eneste dårlige dage. Vi tjekkede vejrudsigten for Skåne området og de havde det samme vejr som i DK. Da vi mente at det var for tidlig at køre hjem blev vi dog enige om at køre ned til det nordlige Skåne og her faldt valget på Båstad og Bjäre halvøen. Båstad og nabo byen Torekov bliver betragtet som mondæne sommersteder hvor mange stockholmere har deres sommerhus og her spiller golf og tilbringer sommeren med kunst og de gode spisesteder som findes her. Båstad er ligeledes berømt for sine store tennisturneringer hvor Bjørn Borg og flere Af de store har spillet. På skråningen over byen ligger den “italienske vej” som den kaldes, idet den er meget snoet og går op til et fantastik udsigt over byen og området.

 

Turen fra Lidköbing og til Båsted var en tur på 300km og tog ca. 4½ time. Vi havde valgt Båsted Camping som skulle være en nyere campingplads. Den var lidt svær at finde, ide den lå lige uden for sommerhusområdet. Pladsen en rigtig fin og meget meget velholdt. Hele pladsen var dækket af nyslået græs og ikke som man ser tit, bar jord der hvor de andre har ligget før os. Camping mutter fulgte os på plads og fortalte at dertil og dertil måtte vi fylde og der skulle bilen stå m.m. jo der var styr på sagerne. Små 75km inden vi kom til Båsted kom solen og dermed varmen. Sjovt som der er stor forskel på de små 300 km vi kørte.

Indgang til Båsted camping Der var varmt - meget varmt

Vejret er bare pragtfuldt og vi slapper af med sol dyrkning og en kold øl. Det er simpelthen så rolig på pladsen at man skulle tro at vi var de eneste der var her. Det skal også siges at skoleferien i Sverige er slut, så mange af fast liggerne m.m. var taget hjem. Der var nogle enkelte svensker og 2 tyske par foruden os. Service bygninger er bare i orden,

Det er meningen at vi i morgen mandag vil spille en gang golf igen og tro det eller lad vær, men Båsted kommune har ikke mindre end 6 golfbaner, ja 6 stk. Prøv at tænk hvis Kolding havde 6 golfbaner og her snakker vi om en by der nok er 5-6 gange større en Båsted. Det må være turisterne og dem som har sommerhus her som kan holde det kørende. De 2 af banerne er med i golfhæftet

 

Mandag den 20.august

 

Vi stod op til den varmeste dag som Sverige havde haft i år. Vi læste ved brugsen at de havde haft 31 gr, her i Skåne.

Nå men valget til en gang golf faldt på Åkagårdens Golf Klub af de to som havde golfhæftet og når nu vi har dette spiller vi næsten udelukkende dem, men kan dog finde på at spille andre.

Åkagårdens golf klub lå med udsigt ud til Øresund på stort set alle huller. Vi fik en start tid til kl. 10.50 og viste det sig, lige efter 2 par fire bolde - UHA.

Åkagårdens Golfklub

Erika på vej op af hul 5 I dette hus var der pølser, vand m.m. til selvbetjening ved hul 9. Her tror man på folk

Banen er ledt kuperet og deres greens var meget hurtige. Banen er en par 71 med 5568m fra gul tee og 4556 fra rød tee.

Af de baner vi har spillet i Sverige er denne nok den af banerne som kommer på sidstepladsen, selvom den ikke var ringe, men alligevel. Deres greens var som jeg skrev hurtige og kuperet, hvor i mod de ikke vandede deres fairway, så det var tydelig at det var noget siden at de havde fået regn, idet de var brændt af mange steder.

Nå, men tilbage til de to fire bolde foran os.  Vi ventede allerede fra hul 2 og vi ventede og ventede. Ligeledes var det varmt, meget varmt så da vi var inde efter hul 9 for at spise og drikke startede vi igen på hul 10 med at vente. Da vi var ved hul 13 kunne vi se et par 3 hul ved siden af os som var hul 17, så vi slog ud pa hul 13, gik så over til hul 17 og slog også ud der fra teestedet. Vi gjorde så hul 13 færdige og gik derefter over til vores bolde på hul 17 green som var lige ved siden af, spillede den færdig og tog så 18 hjem. Vi orkede bare ikke at vente mere, så vi sprang hul 14-15 og 16 over. Alligevel kom jeg ind med 25 og Erika med 22. Hold da op hvor var det varmt. Vi gik op i klubhuset, fik en kold øl, kørte derefter ned til den lille kønne gamle fiskerby Torreskov, idet vi havde taget badetøj med, men den eneste som kom i vandet var Hr. Andersen. Men for faaaanden det var koldt.

Det var MEGET koldt Byen Torreskov

Vi kørte så hjem af den Italienske vej med rast på toppen og derefter ind for at handle. Vi var også inde i Spritbolaget, idet vi var løbet tør for rødvin.

Resten af aftenen blev brugt med at grille og nyde den ny indkøbte rødvin. Selv fru. Andersen som normalt ikke drikker mere end et glas, faldt totalt for den rødvin, så jeg måtte fylde glasset 3 gange.

På vores vej så vi dette flotte vogntog i Båsted

 

Tirsdag den 21.august

Vi fik pakket sammen og begav os mod Landskrona, som vi ville se på vejen hjem. Om vi ville tage en overnatning i Landskrone, kom af på hvor spændende byen var. Der var kun 70km fra Båsted til Landskrona så fra motorvejen tog vi Landskrona N for at se om vi kunne finde Citadellet ved Øresund. Vi fandt det og fandt da også en plads hvor vi kunne parkerer med bil og campingvogn.

Jeg ved ikke hvad vi havde forestillet os, men selve Landskrona Citadellet som var omkranset med en voldgrav var nu ikke hvad vi havde forestillet os. Vi gik dog ind over voldgraven for at tage en rundvisning, men -men det var intet at komme efter. Der var et lille rum hvor der var nogle billeder og tekst på svensk som fortalte historien om Landskronas opførelse i 1413 og blev grundlagt af Erik af Pommern. Husk på at alt dette på den anden side tilhørte Danmark og for at styre handlen gennem Øresund, blev Citadellen grundlangt i 1549 af Christian den 3.

Landskrona Blomsterudstilling i voldgraven

Da vi ikke mente at der var mere at komme efter, blev vi enige om at vende næsen mod Danmark. Vi havde ca. 300km tilbage at køre og var hjemme sidst på eftermiddagen.

Vi havde nu i alt kørt 2267km som er ca. det halve af hvad vi plejer når vi kører sydpå.

I år faldt valget så på Sverige og kan man da være mere heldige end os, når vi kørte derover i det frygtelige regnvejr og at dette ændrede sig allerede dagen efter til de dejligste sommerdag, ja vi havde endda varme rekord i Skåne mens vi var der ovre. Vi har ikke et øjeblik fortrudt at vi tog til Sverige med deres flotte natur så man ind i mellem skulle tro at vi kørte rundt i Østrig og sidst men ikke mindst deres utrolige flotte golfbaner. Kursen var desværre ikke med os som da vi var der i 2010, idet kursen her i 2012 var oppe på 90. 

Vi er ret sikker på at det ikke var sidste gang at vi drager til Sverige. Alle de fordomme med myg, som jeg ikke så eller blev bidt af overhoved, dog blev fruen stukket 4 gange, men det på trods af, at vi hverken havde spray, lys eller lign. Ingen tvilv om at vi end gang vender tilbage igen.

Mens jeg sidder og gør turen færdig her, kører vaskmaskinen for fulde hammer.

Turen til tal:

Broafgift tur/retur: Dkr kr.1940,-

Benzin: Sv.kr kr.3850,-

Kørt km 2267

Ophold på campingpladser: Sv.kr. 5170,-