Mojacar Spanien Okt.- Nov 2022

 

Så skulle vi igen en mdr til Mojacar i Spanien for at spille golf. Vi tog afsted den 11. Oktober fra Billund lufthavn og landede i Alicante kl. 14.10. Vi var 3 par som rejste sammen, men Elsa og John fra Ringkøbing skulle også med os den dag. De er dem som lukker og slukker hernede og. har været her rigtig mange gange.

 

Vi mødte Elsa og John som er vores naboer i Mojacar

 

Vi havde alle lejet biler ved Margits biludlejning som kom og hentede os i lufthavnen for at køre os de ca 40 km ned hvor de har til huse. De kom i en minibus hvor vi alle skulle sidde, men ikke nok med det, vi havde alle en stor kuffert, samt golfudstyr. Vi kunne næsten ikke proppe alt dette ind i den bil. Vi havde golfudstyr mellem benene, på skødet, over vores hoveder. Det gør vi aldrig igen og det er også sidste gang vi lejer biler hos dem. Det er noget rigtig gammelt skrammel. Alle biler fejler et eller andet. Prisen er selvfølgelig også derefter, men alligevel.


 

Vi blev mast ind i bilen. Total uforsvarlig Så er vi på vej sydpå til Mojacar

Da vi blev mast ind i deres bil, fik konen ødelagt hendes driver, som golfklubben dog kunne lave med et nyt skaft til 45 EURO

 

Jane og Leo lejede bil sammen med os, så vi fik en stor bil.


Nu har vi efterhånden været her rigtig mange gange, så det er ikke meget nyt jeg kan skrive om eller nye billeder. Dog vil jeg lægge de nye ting ind som vi oplever.

 

Så er vi ankommet og her får vi vores nøgler af Pia som sidder her til venstre


Vi er ialt 54 dansker i komplekset som alle har booket hos RSB golf. Vi har stadig den samme lejlighed som vi har hver gang. Nu er det sådan at Pierre Vacances som har lejet sig ind i blokken, at deres lejemål ophører her den 1.december og så er alle lejligheder solgt til anden side. Det er så spændende om RSB golf stadig kan booke lejligheder af de nye ejer og hvad bliver prisen så. Det må vi vente og se. Vi kommer altid i forår og efterår, men da jeg skal ind og have et nyt knæ, kommer vi ikke til foråret.

Problemet er så at vi alle har en stor taske med diverse ting stående i et depot rum i kælderen hvor vi gemmer ting til næste gang. Hvis ikke RSB golf kan booke sig ind i bygningen mere, er vi nød til at få det meste med hjem og lade resten ligge.


 

Vi betaler 30 euro for at få en vaskemaskine i lejligheden som tilhører RSB golf, men hver gang er der problemer med at nogle ikke får, idet Pia ikke har så mange, så hun er afhængig af at nogle rejser så andre kan få den. Vi var så heldige at der var en da vi kom, men Rita og Erik fik ingen. Rita har så klaget til Pia flere gange og til sidst fik hun pengene tilbage. Hun vasker så enten inde ved os eller ved Jane og Leo.


 

Vi spiller 20 x golf på Marina golfklub, men i år er banen meget brændt af, da de mangler vand. Lige i øjeblikket har vi mellem 25 og 32 gr. hernede så det er varmt at spille.

De første 2 dage havde jeg frygtelig ondt i ryggen så jeg slet ikke kunne spille ordentlig, men nu hvor den er ok, spiller jeg 37 og 35 point, men vi får også megen rul. Da vi er 2 trebolde, tager vi på skift nogle af de andre med i vores bold, og alle bytter mellem sig, så det er rigtig hyggelig.


 

Vi mødes som altid ude på plænen kl 16 hvor vi hygger med alle dem som er her og snakker dagen igennem. Folk har så en øl eller andet med og her sidder vi gerne 1-2 timer inden hver især går til sit. Vi er nogle stykker som går i havet og bade hver dag, da temp er super godt. Idag vil Erika med ud at bade.

 

På vej i vandet Der var mange sten, men lækkert at bade Vi 4 mænd på vej op


 

Lørdag den 15. Oktober


 

Vi havde en fridag fra golf, så Rita og Erik, samt Erika og mig tog en tur på marked i Vera. Grunden var at Erik skulle have en masse tobak med hjem og jeg skulle have 15 pakker med til en tidligere arbejde kollega. Pibe tobakken er meget billigere hernede. Erik bestilte 100 pakker og 20 dåser tobak. Vi kan så hente det den 22.oktober. Vi gik en tur gennem marked dog uden at købe noget. Til aften spiste vi 3 par sammen hvor vi hentede pizza.


 

Det er fortsat meget varmt hernede. Omk 30 gr så det er varmt at spille golf. 

 

Vi står tidlig op hernede og kan så nyde solopgangen Her er vi på hul 13 hvor green ligger nede bag den hvide bygning


 

Tirsdag den 18.oktober var der match som vi har 1 gang om ugen. Vi skulle spille Mexicans Scramble og der var tilmeldt hele 52 spillere. Vi kom i bold med Birgit og Laust som vi før har vundet samme med. Denne gang blev det dog til en 2.plads og en fl. Rødvin til os alle 4.


 

I morgen onsdag har vi fridag og da vi ikke kunne nå at brevstemme inden vi rejste, fortalte Pia at vi kunne brevstemme i Almeria som ligger 80 km syd herfor. Vi er 10 personer som kører derned i morgen og så er der 8 personer som kører derned torsdag. Vi kører i 2 biler og vil så opleve lidt af byen.


 

Onsdag den 19.oktober 


 

Vi mødes alle 10 kl 9.30 for at kører til Almeria. Planen var at vi ville køre i 2 biler, men valgte 3.

Elsa og John skulle også med, men Elsa var meget dårlig, men stemme ville hun. Vi bøvlede noget med at finde husnummeret til konsulatet og spurte flere men de vidste det ikke. Til sidst ringede jeg og vi blev vist derhen. Vi stemte parvis inde på konsulatet. Da vi var færdig ville vi gerne se Katedralen i byen og der var kun 600 m fra hvor vi holdte. Elsa var dog stadig meget utilpas, men sagde at vi andre bare skulle tage derop og så ville hun og John vente på os.

Vi fik set en utrolig flot katedral og betalte 5 euro pr. person for at komme ind. Vi fik ligeledes en slags telefon med enten tysk eller engelsk tale som fortalte historien om stedet.

Det var utrolig varmt derinde, så vi glædede os til igen at komme ud i frisk luft. Vi fandt et sted hvor vi kunne spise og lidt at drikke inden vi igen gik ned til bilerne hvor Elsa og John ventede. Hun havde fået det lidt bedre.

Det var så meningen at vi ville følge kysten hjem, men vi drejede forkert fra, så det blev igen A7

 

Langt om længe fandt vi frem til konsulatet og blev lukket ind par vis Konsulatet havde kontor hos et speditionsfirma
Parken over for Flot springvand ved havnen
Andalusien helgen som er alle vegne på huse biler. Skulle bringe lykke På vej ind i Katedralen
Imponerende flot  
   
Her i en af sidegaderne var der en restaurerede ting fra kirken Uden mad og drikke. Elsa og John blev nede ved bilerne da hun var meget dårlig og dagen efter blev indlagt


 

Torsdag den 20.oktober


 

Det er vores datters fødselsdag som bliver 48 år, så vi fik skrevet og ringer senere. Vi skulle tidlig ud, idet der var en match med bare Englænder. Vi slog ud på hul 1 kl. 8.10 i mørke og kunne ikke følge boldene. Først på hul 3 kunne vi se hvor vi slog hen. Det var overskyet i dag med en lummer varme 26 gr. Der blev sagt at vi skulle få regn, men det er der ikke noget der tyder på. Vi var allerede inde kl 11.15 så vi har en dejlig lang dag.

 

Solen først på vej op da vi slog ud på hul 1 Her er vi på hul 3 og solen får magt


 

Regn fik vi ikke og her lørdag er der ingen udsigt til regn, selvom banen godt kunne bruge det.  

Erik og mig var oppe i Vera for at hente alt vores tobak. Når der er så store mængder får man altid en ting. I min pose var der en lille fl Vodka og Erik fik det samme, samt en fl olivenolie og en masse lightere.


 

I dag lørdag den 22.oktober har vi igen en fridag. I aften skal vi ind og spise hos Jane og Leo.

 

Vi sidder ude på altanen i det gode vejr til langt ud på aftenen


 

Søndag blev bare til en gang golf og ellers bare afslapning.


 

Mandag den 24.oktober


 

Vi have en tidlig start tid og vejret er stadig utrolig fint med høje temp. Vi gik 4 herrer og 4 damer i bold. Erika kom ind med ikke mindre end 45 point og jeg med 39. Hold nu op en score hun kom ind med. Efter øl på hul 19 var Erika og mig en tur i havet for at bade. Det føltes noget koldere i dag.

 

Vi var som altid også forbi Don Pedro efter golfrunden

 

Nu har vi været her i 14 dage og det eneste tøj vi har på er shorts og en tshirt. Ikke end gang en trøje har vi haft på så fint vejr har vi haft.

 
Erika i gang i køkkenet Vi sidder ude og spiser. Alt tiden foregik næsten ude


 

Onsdag den 26 var der igen match. Vi skulle spille Foursome og var i hold med et par fra Sjælland. Vi havde en rigtig hyggelig runde og kom ind med netto 72 som rakte til en delt 2.plads.

Om torsdagen var i ude at spille med Ingeborg og Per og dagen var igen meget varm. Ellers går den ene dag med den anden. I går aftes fredag, spiste vi alle 6 pizza som vi hentede på Soto Casa som vi plejer.

 

Vi mænd henter Pizza og får lige en øl mens vi venter Efter spisning fik vi raflet.

 

I dag lørdag har vi igen fridag fra golf og heldigvis for det. Golfen har ikke været for god de sidste dage, så vi trænger til en fridag.

 

Vi ville alle 6 gå en tur langs Mojacar Playa for at få frokost. Vi ville ud til den Kinesiske restaurant for at booke bord til torsdag i næste uge. Vi troede ikke det var så langt, men den lå næsten helt ude i enden, en tur på 5 km. Godt trætte fik vi en kold øl samt noget at spise.

 

På vej ud langs Mojacar Playa Godt trætte fik vi vores frokost og en kold øl
Den Kinesiske restaurant På vej hjem langs strand promenaden

Ja det var en varm tur, men vi mænd måtte også holde en øl pause

 

Så skulle vi hele 5 km tilbage igen og jeg kunne efterhånden godt mærke mit dårlige knæ. Vi nåde da også kun halvvejs tilbage da vi 3 mænd igen var trætte og tørstige. Damerne gik hjem og vi fik en kold øl. Det var varmt, nemlig 31 gr

Lørdag aften skulle vi ind til Rita og Erik og spise. Laust og Birgit var også inviteret så det blev en hyggelig aften med dejlig mad.  


 

Der var pyntet op til Halloween nede på Hul 19

Søndag og mandag var det så igen golf. Tirsdag den 1.november skulle vi spille match som var Ryder Cup. Erika og mig fik en 2.plads og et par flasker.

 

 

Vi 3 par, samt Birgit og Laust var hos os til tapas som vi alle delte om og så kunne vi følge med i valget.

Det blev sent inden vi gik til ro.


 

Fælles spisning hvor vi følger med i valget

 

Onsdag den 2. November havde vi fridag og noget skulle der ske. Jeg havde fundet en restaurant oppe i bjergene mellem Mojacar og Carboneras som viste sig at være lukket. Vi fortsatte derfor ned til Carboneras hvor vi havde været før og ville så ned på stranden med alle de spisesteder. Desværre havde de alle lukket for sæsonen, så vi gik op i byen og fandt her et sted at spise. I aften har Rita inviteret ind til dem, idet de har temmelig megen kød som de ikke selv kan spise.

 

Stranden i Carboneras Vi fandt et sted at spise oppe i byen da alt var lukket nede ved stranden


 

Torsdag den 3.november


Vi havde bestilt bord ude hos den Kinesiske restaurant til 6 personer, men det viste sig at Birgit og Laust gerne ville med da det var deres sidste aften hernede. Vi fik rigelig at spise og det smagte super.

 

Spisning på den Kinesiske som var meget lækker og rigelig med mad


 

Fredag den 4.november


 

Vi stod op kl. 6.30 og da jeg ville tage et billede at den smukke røde himmel lige før solopgang kunne jeg se Birgit og Laust nede på p.pladsen klar til at køre til Danmark. Vi fik vinket til dem og håber de kommer godt hjem.

 

Så er Birgit og Laust klar til at køre til Danmark. De brugte 3 dage Birgit tog et billede af mig da jeg stod oppe på altanen (Pilen )

 

Golfen i dag var meget bedre end i år, både for Erika og mig, så det tegner godt. I morgen har vi fridag og da skal de andre ind og spise hos os.


 

Fridagen blev brugt på bare slappe af og nyde solen. Erik og mig var lige en tur inde på havnen hvor vi lige sad og fik en øl. Vi var så 8 til spisning her hos os og havde regnet med at sidde ude, men det blæste for meget og så kan vi godt mærke at det er blevet lidt koldere om morgen og aften.

 

Her på havnen læsset der sand til hele verden

Den båd som ligger i havnen skulle til Kalundborg med sand

Statue på havnen En kold øl skal der til


 

Søndag skulle vi spille 9.12 og det var koldt fra morgenstunden, så for første gang havde vi en trøje på de første 3 huller og så stod den igen på shorts og tshirt

 

 


 

På torsdag går turen hjem og jeg kan allerede nu mærke på mig selv at nu vil jeg gerne hjem, men da vi kun har søndag idag må vi vente nogle dage endnu.


 

Idag mandag var vi ude med Rita og Erik. Man kan godt mærke på os alle, at vi er ved at være golf trætte og det kan ses på vores spil. Heldigvis har vi kun en match i morgen og så er det slut med golf.

Jeg skrev lige til vores bil udlejer at vi kom 10 personer på torsdag og skulle så kørers til lufthavnen. Han skrev så tilbage at det kunne ikke passe. Jeg tjekkede så vores lejekontrakt og fandt ud af at den skulle afleveres i morgen tirsdag, 2 dage før vi skal flyve. Har skrevet om det er ok at beholde bilen til torsdag, ellers ved jeg ikke hvad vi gør. Jeg venter på svar fra ham.


 

Vores daglige kom sammen ude ved plænen Spisning inde hos os, hvor Jane havde lavet pandekager med is som vi fik af Birgit og Laust da de rejste

 

Jeg ringede til ham i stedet, og det var ingen problem bare vi betalte for 2 dage mere. Han spurte så om ikke vi kunne kører op til det nye sted, idet han har overtaget firmaet Margits Biludlejning og flyttet tættere på Alicante.


 

Tirsdag den 8.november


 

I dag var der igen match og vi skulle spille med Keld fra Kolding som var hernede med sin søster og hendes veninde samt Flemming som også var født i Sønderborg men idag bor i Flensborg. Hans kone havde forstrakt sin fod, så hun hold en fri fra golf.

Vi spillede Svensk slagspil + 5

Hverken Erika eller mig spillede over evne, men havde en hyggelig dag. Vi tog vores golfudstyr med hjem fra golfklubben, idet det var vores sidste gang golf. Vi kan også godt mærke at vi er ved at være golf trætte.

 

Klar på hul 1 Vi bruger buggy på banen Her i villa haven er der en som er ved at fjerne de visne blade


 

I dag onsdag er vi så i gang med at pakke og glæder os til at komme hjem til børn og børnebørn. Vi kører 3 biler i samlet flok af sted i morgen kl. 10 og skal flyve fra Alicante kl. 15.45. Det var aftalt at Keld skulle hente os i lufthavnen, men de var blevet inviteret til Mortens aften hos deres nabo. Heldigvis kunne vores datter. Så hun henter vores bil og kommer til lufthavnen.


 

30 dage i Mojacar uden så meget som en dråbe vand og temp de første 3 uger på omkring 30 gr. De sidste dage er det blevet lidt koldere om morgen og aften, men de lange bukser vi havde med har vi slet ikke haft brug for. Det er den varmeste periode som vi har haft hernede alle de gange vi har været her. Pudsig så var foråret den koldeste vi havde oplevet.


 

Her til middag vil vi 3 par en tur hen til centeret og have vores frokost og så ellers bare vente på i morgen.


 

Opholdet incl. 20 x golf med Buggy kr. 15900, for os begge

Fly med 20 kg golf og 20 kg bagage samt 10 kg håndbagage kr. 4200,- for begge

Billeje hvor vi var 2 par 610 Euro for os alle 4

Kost, drikkevarer, ude at spise m.m. Omkring 5000,-