Fredagsklubben i Algarve 2008

 

Efter sidste års kanon tur til Portugal med vores fredagsklub, skulle turen selvfølgelig gentages i 2008. Det var meningen at vinderen i A rækken som også blev Algarve mester, skulle arrangerer den næste tur. Vinderen i 2007 blev som bekendt Niels som da også var utrolig stolt over titlen, men var noget bange for at skulle til at lave sådan en tur for alle os. Han var derfor hurtig på knæerne over for Jan, om han da ikke ville være så flink at påtage sig denne opgave igen og efter et stykke tid, sagde han ja og vi andre var derfor mere rolige. Gad vide hvor vi var havnet hvis Niels have arrangeret denne tur - HA

Vi skulle flyve fra Billund med afgang den 10. marts kl. 07.00 og skulle flyve med Jet Time som kun havde golfere med i flyet.

Erika og mig er altid tidlig på den når vi skal på rejse, så da Helen og Niels spurte om vi skulle følges, blev vi enige om at mødes i den nordlige ende af byen kl. 03.15, for derefter at køre til Billund. Vi fik læsset alt vores grej og pigerne af, for derefter at finde en p.plads for en uge. Vi da da også de første der var ankommet, men ikke lang tid efter kom Laila og Jan også. Vi fik tjekket ind og gik op i afgangshallen for at få vores morgenkaffe.

Morgenkaffe i afgangshallen Så er vi på vej ned i godt vejr
Ankomst til Faro i kulde, men det blev godt dagen efter Indtjekning på hotellet

Vi kom godt af sted, selvom der var en hel del turbulens på turen. Jeg havde på forhånd ringet til Krone golf for at høre om ikke jeg kunne komme til at sidde oppe foran i flyet, men det kunne de ikke love. Men, men vi fik række 1 både ned og hjem, så stor tak til Krone golf.

Vi ankom til Faro i kulde og var noget betænkelig ved vejret, men det viste sig at dagen efter og de resterende dage bare var til korte bukser og tshirt. Værelserne var ikke klare da vi ankom, men hvad betyder det når man har fri bar med i rejsen, så vi fik stablet bagagen af vejen og gik i baren. Resten af dagen gik med at få vores lækre værelser, pakket ud, spise, drikke og drikke :-)

Hotellet var et andet som sidste år, ellers var det de samme baner vi skulle spille, bortset fra at i år havde vi booket golf alle 6 dage, så der var ingen fridag. Vi blev hentet i lufthavnen af 2 minibusser og kørt til hotellet og de kom også og hentede os den første dag for at køre os til og fra golfbanen. De følgende dage havde de fundet en minibus til os alle.

Vi fik alle lejligheder lige ud til poolen med trapper fra altanen og ned til pool området. Alle lejligheder havde en stor stue med køkken, stort badeværelse, samt et stort soveværelse. Alt var bare i orden.

Erika sidder bag palmen og nyder aftensolen Stuen med køkken
Hotellet set fra taget hvor Laila og Jan var oppe for at fotograferer. Udsigt over mod deres og vores lejlighed. Til venstre baren, receptionen og på 5.sal restauranten Udsigt fra taget og ned til havet

Det var lidt om hotellet, så nu må vi hellere komme i gang med det som vi kom efter, nemlig golf :-) Vi havde alle glædes os til at komme i gang med at spille, idet der jo ikke var blevet til det store herhjemme i vinter mdr. og så med alt det tøj. Vi stod op tirsdag morgen til det flotteste vej, så vi glædede os til at kunne spille i shorts og tynd bluse. Den første bane vi skulle spille var Salgados som ikke lå så langt fra hotellet og som havde masser af vand, men en KANON flot bane. Sidste år hvor vi var der, var de i gang med at bygge nyt klubhus og det stod nu færdig. Hold da ferie et flok klubhus. Der manglede intet.

Jan havde hjemmefra lavet holdene som skulle spille sammen og disse blev så mixed så godt han nu kunne, så vi fik spillet med dem alle, dog ikke vores ægtefælde.

Salgados tirsdag den. 11 marts Dag 1

Hold1. Helen, Per, Leon og Jane Hold2. Erik, Bjarne, Peter og Leo
Hold3. Niels, Laila, Erika og Jørgen Hold4. Ingeborg, Bente, John og Kaptajnen Jan

Det var simpelthen en fornøjelse at få spillet, specielt på den flotte bane, men man kunne godt mærke at vi lige skulle i gang og at boldene fløj længere dernede i varmen.

Vi havde alle givet et beløb, så vi den sidste dag kunne finde vinderen i damerækken og herrerækken, men Jan havde også sørget for at der var en lille præmie til den spiller som lavede den højeste scorer på dagen og den første dag fik Jane denne.

Hold 3 er i gang med at putte Vi nyder solen på klubbens terrasse efter en god gang golf

Efter hjemkomsten til hotellet gik vi altid først en tur i baren, inden vi trak os tilbage for at klæde om til aftensmaden, hvor vi også alle var samlet. Herefter fortsatte turen igen til baren og her blev vi hængende, indtil de forskellige gik til ro. Dette var den daglige rutine.

Ved aftensmaden læser Jan resultatet op og overrækker præmie til vinderen, samt hvem der skal spille sammen dagen efter. Så sidder vi i baren med vores forskellige drinks

 Alamos Onsdag den 12.marts Dag 2

I dag skulle vi spille Alamos, som ligger ca. 40 min. kørsel fra hotellet og ligger lidt oppe i baglandet. Hvis man skal beskrive de 3 baner som vi skulle spille, var denne nok den "dårligste". Banen var denne dag utrolig svær at spille, idet deres greens er MEGET kuperet og utrolig hurtige. Putter man for langt, ryger bolden ud af green igen og putter man for kort, får man den retur, så det blev til en del puts den dag.

Hold 1. Bente, Erika, Leo og  Peter Hold 2. Laila, Helen, John og Klausen
Hold 3. Bjarne, Ingeborg, Jane og Jørgen Hold 4. Niels, Jan, Leon og Per

På de første 2 huller som lå meget åbne, var der en del blæst og lidt kølig, men jeg skal love for at det blev varmt på resten af turen. Jeg havde det utrolig dårlig den dag og det var ikke fordi jeg havde fået for meget at drikke aftenen i forvejen, så de første mange huller gik det ikke for godt, men blev dog bedre. Jeg kom i klubhuset med 26 point, som blev den dårligste scorer jeg havde på turen, så det gik. Dagens vinder her på anden dagen blev Jørgen.

Erika klar til at slå ud fra tee stedet Erik kommer fint op af bunkeren
Efter en middel runde og meget varmt er det godt med en kold fadbamse

Salgados Torsdag den. 13 Dag 3

I dag skulle vi først slå ud på Salgados kl. 13, så der var masser af god tid til at nyde morgenmaden. Vi var nogle stykker som blev enige om at gå en lang tur ned mod havet, mens de andre bare ville nyde det gode vejr ved poolen for at få lidt sol. Os som gik en tur kom da også noget rundt i området, idet vi både kom ud hvor der ikke var flere veje, så i stedet få at gå tilbage, gik vi gennem et stort bevokset område og fandt da også vejen igen, men havet fik vi aldrig set. Vi blev enige om at følge de forskellige veje til højre, så måtte vi da på et tidspunkt komme op til hotellet igen. Det blev til noget af en tur i den varme og bagefter skulle vi så ud og gå 18 huller - Uha

De hårde gik en tur for at se lidt af området Leo tog en tur i den MEGET kolde pool Resten nyder solen

Efter at have nydt formiddagen blev vi afhentet af vores flinke chauffør som hver dag pakkede vores udstyr, så han fik da også drikkepenge hver dag. Vi ankom til Salgados for at spille banen for 2.gang og jeg ved ikke med de andre, men jeg er vild med denne bane, selvom der er meget vand i spil, men spiller man fornuftig kan man komme uden om de fleste vandhuller :-)

Hold 1. Ingeborg, Leon, Laila og Leo Hold 2. Muskelmanden, Peter, John og Jørgen
Hold 3. Erik, Jan, Erika og Jane Hold 4. Bente, Bjarne, Helen og Per
Gad godt vide om dette slag gik godt ? Erika, hvad laver du dernede

Banen kræver en del bolde, men det er der råd for, idet vi 2 steder rundt på banen kommer forbi nogle som står ude ved hegnet og sælger sø bolde. Det var der da også nogle som blev tvungen til, men de var så men også billige. Peter købte f.eks. ProV1 bolde for 1 EUR stykket. Dagens vinder denne dag blev mig, men kom ind med samme score som Per med 35 point, men med et lavere handicap blev jeg vinder.

Morgado fredag den. 14 Dag 4

I dag skulle vi igen køre de ca. 40 min idet Morgado og Alamos har samme klubhus. Morgado ligger syd for klubhuset og er meget bedre en den anden. Her kommer vi bl.a. forbi appelsin plantager og banen er noget kuperet så vi følte os helt hjemme.

Hold 1. Per, Jørgen, Jan og Erik Hold 2. Leon, John, Leo og Bjarne Hold 3. Erika, Helen, Jane og Ingeborg Hold 4. Niels Peter, Bente og Laila

Der var utrolig mange på banen denne dag, specielt mange Englænder så da vi kom ind til klubhuset var alt ude optaget, så vi måtte desværre sidde inde i det fine vejr.  Aftensmaden som vi fik på hotellet var ikke lige noget for hverken Erik, Peter eller mig, så vi var efterhånden begyndt at drømme og da jeg fik at vide at de havde hotdogs, skulle jeg straks have sådan en, men deres hotdogs er et stort pølsebrød med en lille pølse i bunden og derudover i toppen en masse chips, men OK den var som end god nok.

 

Dagens vinder denne dag blev Erika som kom i klubhuset med 39 point og dermed en nedskrivning. Flot Fru. Andersen

 

Alamos Lørdag den. 15 Dag 5

Så skulle vi igen spille Alamos og var noget spændte på om green havde fået noget vand, så de ikke var så hurtige som sidst. Om de havde fået vand eller vi bare var blevet bedre til at læse banen, ved jeg ikke, men dagen blev for mig en utrolig god dag med en scorer på 40 point og dermed en nedskrivning til finaledagen.

Hold 1. Bente, Laila, Erika og Jane Hold 2. Peter, Helen, Ingeborg og Erik Hold 3. Niels, Bjarne, Jan og Leo Hold 4. John, Leon, Per og Jørgen

Det var lidt af en afgørelse denne dag, idet Per førte A rækken med 4 point ned til mig og herefter kom Jørgen og Niels med næsten samme scorer. I damerækken var Jane stadig i spidsen som hun var fra dag 1, men Erika havde spillet rigtig godt, så med lidt held på finaledagen kunne hun godt nå op og Erik havde sandelig også stadig chancen. Der blev ikke rykket meget på stillingen denne dag, undtagen med min utrolig flotte på 40 og Per kom i klubhuset med 30, så var jeg lige pludselig foran med 6 inden finaledagen, men her kunne alt ske. John kom også i klubhuset med en rigtig flot score så han pustede Niels og Jørgen lidt i nakken, men nåede dog ikke på finaleholdet til næste dag, men derfor kunne han stadig tage en af de 4 første pladser.

Dagens vinder denne dag blev John, idet man kun kunne blive dagsvinder 1 gang og det havde jeg jo været før.

Efter hjemkomsten til hotellet kunne vi få sandwicher og så noget kold at drikke Er de 2 her da ikke søde Der bliver nydt nogle drinks ingen aftensmaden

Finaledagen Salgados den 16 Dag 6

Så oprandt dagen hvor vi skulle have fundet de nye Algarve mestre, idet Niels som blev det i 2007 ikke kunne nå det, men Erik som var mester i 2007 kunne godt gentage succesen, men det krævede at spillede op til sit bedste og de andre gik lidt ned.

Alle var bare tændt denne dag og de mest seriøse var da også gået tidlig i seng aftenen i forvejen. Vi var nogle stykker som efterhånden spille på piller, da kroppen var noget medtaget efter alle de dage med golf. Inddelingen var at de 4 bedste scorer i alt efter alle dage i A og B rækken gik i en finalebold og de andre gik så ud før finalebolden.

Finaleholdet B rækken. Erika, Jane, Erik og Laila Finaleholdet A rækken. Per, Jørgen, Niels og Bjarne alle i røde fører trøjer
De andre 4 i B.rækken. Bente, Leon, Helen og Ingeborg A rækken. Jan, Leo, John og Peter

Det blev en spændende dag. I B rækken førte Jane foran Erika som ikke lå så langt tilbage, men Erik kunne stadig nå op og drille dem. I A rækken førte jeg med 6 point ned til Per og det var mellem os 2 at slaget skulle stå, idet de andre var for langt tilbage, men John kunne stadig nå at hente en 3 eller 4 plads.

I B rækken hentede Erik en del point op til de 2 første, men det var ikke nok og Erika kom også meget tæt på Jane, idet der kun var 2 point mellem dem da runden sluttede. Jane blev derfor Algarve mester 2008 med Erika på 2.pladsen efterfulgt af Erik og Ingeborg som kom fra baglinjen og overhalede Laila.

I A rækken kunne Per stadig nå at hente førstepladsen (som han også var tæt på i 2007) og ham og mig fulgtes da også godt af på de første huller, men så fik han desværre en stor nedtur og det samme gjorde Niels, så Algarve mester i A rækken blev Bjarne efterfulgt af Per, Jørgen og John.  Det lykkes John at snuppe 4 pladsen fra Niels.

Dagens vinder med den bedste scorer blev Erik denne dag.

Jan overrækker præmie til Algarve mestrene 2008

Efter igen en utrolig lækker tur skulle vi desværre hjem dagen efter og vi kom lige hjem til kulde og snevejr. Nu bliver det spændende om Jan gider at påtage sig den store opgave at arrangerer en tur igen i 2009, men allerede i maj skal vi i fredagklubben igen af sted, idet vi skal på weekendtur til Djursland med overnatning og spil på 2 baner heroppe, men herom senere.

Tusind tak til alle for en utrolig dejlig tur og det var bare dejlig at have 2 nye med denne gang, nemlig Bente og Leon som udtalte at det sandelig ikke var sidste gang. Vi glæder os allerede til næste tur.

Bjarne Andersen april 2008