Rasmus Jacobsen Harboe
(1590-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ukendt

Rasmus Jacobsen Harboe

  • Født: omk 1590
  • Ægteskab (1): Ukendt
Billede

punkttegn  Notater:

Det er ikke meget vi ved om Rasmus, men i 1655 døde hans bror, Jørgen Jacobsen Harboe, og Rasmus var tilstede da skiftet blev afholdt d. 28. april.
Da Jørgens kone døde 5 år tidligere, kunne man se af skiftet, at boets eneste sølvgenstande var pantsat til Anders Jensen Guldsmed (ane 932), så de har ikke tilhørt den mest velhavende del af slægten.

Vi kan desværre ikke sætte navn på de to brødres forældre, men på Nielsbygaard i Føvling sogn ikke langt fra Ribe, boede i begyndelsen af 1500-tallet en lavadelsslægt ved navn Harboe.
Til Harboeslægten må henføres Jacob Nielsen, der egentlig ikke selv var adelig, men som var gift med Bodil, som var datter af Niels Lagesen Rutze til Nielsbygaard (nævnt i 1392 og 1426).
Denne Jacob Nielsen skødede 1448 bl.a. gården Sønderskov til Ribe Kapital, som han med sin hustru havde arvet efter hendes brødre Peder og Jens Nielsen.
1531 og 1550 nævnes i øvrigt væbner Peder Harboe eller Harbo til Nielsbygaard, antagelig også en efterkommer af nævnte Jacob Nielsen.


Billede

Rasmus blev gift med.




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 15 Feb. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af bjarnea@stofanet.dk