Familie golf 2007

Dameholdet med Erika, Inga, Marion og Karin Herreholdet med Bjarne, Mogens, Palle og Dieter

Vores årlige familie golf tur, skulle igen i år gå til Gut Apeldör syd for Husum. Igen var det sidste års vinder Mogens som havde arrangeret turen, men ca. 1 mdr. før vi skulle af sted, fik han et opkald fra Europa Golf, om at der var sket en fejl, så vi ikke kunne overnatte på stedet. Vi fik så et tilbud om at spille Gut Apeldör på ankomstdagen, søndag den 9.september og straks derefter køre ned til Gut Deinster Mühle som ligger 56km sydvest for Hamborg. Her skulle vi overnatte og spille deres bane om mandagen. For ulejligheden fik vi en 3 retters menu og kr. 100,- retur. Da 2 af parrene havde prøvet stedet og sagde det var et kanon sted blev det ved det.

Erika på terrassen foran klubhuset med udsigt ud til hul 10 +18 Mogens, Inga og Marion

Vi ankom til Gut Apeldör i det fineste solskinsvejr som vi plejer her først i september. Vi havde fået start tider til kl. 12.00, så vi var der i rigtig god tid. Her kom så det næste problem, idet der først var booket til kl. 13.00. Vi havde en bekræftelse på at vi skulle spille ud kl. 12.00, men det var ikke noget at gøre, de kunne ikke lave tiderne om. Vi har fået det indtryk af Gut Apeldör, at de roder noget rundt i deres tider - desværre for det er et rigtig kanon sted. Vi plejer at komme her hvert år, men har booket et andet sted næste år.

Her nyder vi det inden vi skal ud og spille Dieter kigger efter sin bold på hul 10

 Vi fik gået en rigtig god runde alle sammen og det var så meningen at den samlede vinder for både søndag og mandag skulle arrangerer turen næste dag, men sådan blev det ikke p.g.a. vejret om mandagen, men det kommer jeg tilbage til.

Mogens holder øje med vi andre Palle gør klar
Dieter tager lige et prøvesving Palle er klar

Vi var først i klubhuset ved 17.30 tiden og nåede ikke end gang en kold øl, idet vi jo skulle skynde os videre ned langs vestkysten og ned til Elben hvor vi skulle med en færge over og derfra til vores bestemmelses sted. Vi ringede i forvejen og sagde at vi blev noget forsinket og de ville bare ligge nøglen så vi selv kunne komme ind. Der var jo også bestilt en 3 retters menu på restauranten som lå 200m fra hotellet, så det skulle vi også nå. Min bror Dieter kørte foran med hans GPS og jeg havde samtidig sat min til også. Så gik det ellers bare over stok og sten mod vores bestemmelse sted. Vi røg ind i et vejarbejde hvor hele vejen var spærret og ingen omkørsels skilte. Gps ville have os over en markvej så det gjorde vi så og kan de også ud på den rigtig vej igen. Lige pludselig stod vi ved Kieler kanalen og skulle her over med en færge som var GRATIS. Videre mod Elben hvor vi igen skulle med en færge. Min brors GPS ville ikke helt som min ville, så vi kom på en mindre omvej. Jeg var lige ved at køre efter min, men vi skulle jo følges af.

En stor fragtbåd på vej op af Kieler kanalen Her er vi kørt ombord på færgen over Elben

Vi kom godt over Elben og fortsatte mod vores bestemmelses sted. Det var efterhånden blevet mørkt og klokken var blevet 20 så vi havde travlt. Ca. 5 km før vi var der kørte min bror ind på en gård for at vende om og køre tilbage. Han sagde at han var kørt forkert og hans GPS viste en anden vej. Min GPS viste at vi skulle lige ud og så til højre og så skulle vi være der. De andre kørte efter min bror, men nu havde jeg fået nok, så jeg kørte efter min egen GPS og det viste sig at være en god ide, da de andre var kommet ud på små markveje inden de ankom. Jeg var fremme kl. 20.40 og gik ind i restauranten for at sige at vi var på vej. De ville gerne have at vi kom og spiste inden kl. 21.00, så vi fik travlt med at få vores værelse, i bad og så måtte vi vente med at få pakket ud til senere.

Hotellet som vi boede på Klar til hovedretten
Restauranten Gut Deinster Mühle Pigerne på vej ind med vandmøllen som kørte

Menuen som vi jo havde fået gratis, bestod af først en velkomst drink, derefter suppe, så forskellige retter fisk for til sidst at slutte af med en dessert. Det var bare så lækkert og fint alt sammen og et rigtig hyggelig sted som varmt kan anbefales.

Karin og Mogens Inga, Marion og Palle
Bjarne og Erika Palle og Dieter

Efter spisning og en gang kaffe ville de andre i seng, men min bror, svigerinde og mig havde lige lyst til en øl mere. Da vi kom tilbage til hotellet, foreslog min bror at vi hentede Erika og gik op på deres værelse for at få en god nat øl og som sagt så gjort. Erika var med på den.

Hygge midt om natten
Erika klar i badeværelset Her er vores værelse

Efter morgen mad mandag morgen, gik vi op til golfklubben for at spille deres bane, men det var så småt begyndt at regne. Vi fik afleveret vores greenfee billetter og inden vi kom ud igen stod det bare ned i stænger. Da vi var de eneste på banen var det ikke nødvendig at overholde vores start tid, så vi kunne bare gå ud når det passede os. Vi ventede næsten 1 time uden at det blev bedre og vores fælles venner sagde at dette vejr ville de ikke spille i. Vi andre mente at det nok skulle holde op med at regne, så vi fik sagt farvel til Inga og Mogens og vi andre begav os til tee 1. Inden vi var kommet til 2. tee var det holdt op med at regne og det blev det fineste vej resten af runden - synd for Mogens og Inga.

Pigerne på hul 2 Palle klar på hul 18 som desværre gik i skoven
Dieter klar til drivet på hul 18 Som det kan ses gik den lige ud

Banen var en utrolig flot og velplejet bane med mange flotte huller, men specielt hul 18 var noget af det flotteste vi havde set. Udslaget for mænd var i skover og drivet skulle være lige mellem træerne og så skulle man helst ligge helt oppe i svinget som gik til højre rund om skoven. Det var det ingen af os der kunne, så i stedet for at spille sikkert skulle man jo lige se om man ikke kunne gå ind over skover - uha. Oppe i svinget var der til lige en sø så alt var i spil her.

Bjarne på hul 18 Dieter tager bestik af situationen
Flot udsigt op til green på hul 18 Palle på hul 18
Her ligger Dieter lige i svinget på hul 18 Glade efter en rigtig god gang golf

Vinderen som skulle være den samlet vinder over begge dage blev mig, men da det ene par kørte hjem blev vi enige om at det var vinderen fra om søndagen som fik pokalen og dermed æren at lave en tur til næste år.

Bjarne Andersen Oktober 2007