Til Sverige med golfhæftet og campingvogn

 

Efter 3 ugers sommerferie sydpå med så fint vejr at der kun blev til 2 x golf, blev vi enige om at holde 1 uges ferie mere.

Denne skulle så gå til Sverige, nærmere betegnet Skåne området. Vi havde begge et golfhæfte. Et golfhæfte er et kort man køber for omkring 400,- kr. og så kan man spille alle de baner som er tilknyttet dette hæfte til ½ pris. Da det er en Svensk opfindelse, så er der utrolig mange banen med fra Sverige, men så sandelig også danske og på det seneste tyske.

Vi havde lige en 60 års fødselsdag lørdag den 28.august som skulle klares, inden vi søndag morgen begav os mod Malmø, som var en tur på 265 km.

På vej over Storebælt Her er vi ned Øresundsbroen

Vi kørte hjemmefra kl. 9.00 og var på Malmø camping 3½ time senere. Vi fik anvist en plads, men efter nogle timer flyttede vi, idet vi ingen sol fik hvor vi lå og fra den nye plads havde vi udsigt til Øresundsbroen.

Udsigt fra vores plads mod Øresundsbroen Vejret var pragtfuldt hele ugen, så der blev grillet

Der var dog et minus. Idet jeg skulle slutte afløbet til, fik jeg et smæk i ryggen så jeg hverken kunne bu eller ba. Jeg tog en del piller, men dette hjalp dog kun lidt. Her stod vi i Skåne for at spille golf hele ugen og så stod jeg der og kunne knap stå oprejst. Jeg lagde mig lidt og så blev vi enige om at prøve at køre en tur. Vi kørte ud til Malmø golfklub for at booke en start tid til mandag, selvom jeg var i tvivl om jeg kunne spille. Vi kørte så ned til det nye havne området med alle de nye huse. Dette var utrolig flot og det gik da også så nogenlunde at gå en tur. Vi kørte også ud for at se en anden bane som er i golfhæftet, men det første indtryk var ikke for god, så den bane valgte vi fra.

Malmø's flotte varetegn En hel ny bydel på havneområdet
Det var en fornøjelse at gå en tur her Små gader, med mange forskellige huse

Tilbage på campingpladsen grillede vi og nød den flaske rødvin som vi havde fået af vores nabo med ønske om en god tur. Hold da op hvor smagte den godt. Selv fru. Andersen kunne ikke få rødvin nok. Inden vi gik i seng fik jeg lige en god gang massage af fruen, som hjalp lidt på ryggen.

Mandag morgen stod vi sent op og sad længe over morgenkaffen, idet vi først havde booket start tid til kl. 11.00. Ryggen havde det ok, så med piller skulle det nok gå og det gjorde det også. Her til aften hvor jeg skriver dette er det helt fin bare jeg har mine piller.

Vi kørte ud til golfbanen som ligger i den NØ del af Malmø. Vi fik os tjekket ind og skulle betale i Svenske kroner 320,- for os begge da vi jo havde golfhæftet. Det vil sige at prisen i dk. Kroner er 260,- så det må siges at være meget billig.

Malmø Golfklub Her på hul 10 Erika slår over til et par 3 hul

Banen har 27 huller, men i dag skulle vi spille de første 18. Fra gul tee er de 2 sløjfer 5750 m lang med en del vand i spil. Jeg havde 3 streger mere en hjemme og det samme havde Erika. Banen var OK, men så heller ikke mere. De første 9 huller var ikke noget at råbe hurra for, men det hjalp på de sidste 9. Deres green var utrolig hurtige og som man lige skulle vænne sig til.  1-18 er en par 71 bane og der er stort set ingen bakker. Erika og mig har en indbydes match så da Erika gik for ni i 21 point var jeg sikker på at den var tabt, men hun gik helt ned på bag ni, men dog ikke mere end at hun kom ind med 30 og jeg med 29, så denne dag var hendes – ØV. Vi fik en øl og kørte så ud til den næste golfbane. De ligger alle som perle på en snor her i Skåne. Vi fik booket en tid igen til kl. 11.00. Derefter kørte vi ud til en stor golfbutik som jeg havde fundet hjemmefra og her købte Fru. Andersen da også lige en bluse som har manglet i mange år . 

Vi har haft det fineste vejr hele dagen, men her kl. 20 er det begyndt at regne lidt, men vejrudsigten siger at vi skal have det fineste vejr resten af ugen.

I dag tirsdag, skulle vi spille Kvarnby golfklub som ligger tæt på Malmø golfklub. Vi havde igen booket en tid til kl. 11 og var der i god tid og fik at vide at vi skulle spille sammen med 2 klubmedlemmer, men da de havde en start tid ½ time før, tog vi den. Denne golfbane var noget bedre end den anden, så denne kan varmt anbefales.

Kvarnby Golfklub i en nedlagt gård Udsigt fra klubhuset til tee 1 og 10
Fra hul 9 skulle vi over motorvejen til hul 10 Udsigt ud over hul 10 En kold øl efter en gang golf

Banen er ledt kuperet og fra 1990, så de havde 20 års jubilæum dette år. Selve klubhuset, restaurant m.m. er indrettet i en gammel 3 lænet gård, lige som vores egen. Banen er en par 72 og er 5769m fra gul tee. Efter at have gået bag 2 ældre damer, vinkede de lige pludselig igennem på hul 5, men dog ikke, idet de gik med os hele vejen til hul 9. Skaden var dog ikke så stor, idet der var en 3 bold foran som var utrolig langsom. Her i Sverige, er det sådan at mange går ind efter 9 huller for at spise og så tager de de sidste 9 huller. Banen havde nogle enkelte blinde huller og det havde de løst her med en stor mast, hvor der i toppen var en gul blinkende lampe. Når man gik forbi denne aktiverede man den og når man så forlod green slukkede man denne. Dette har jeg nu aldrig set før.

Vi har jo en indbydes match, så det var med en vis spænding at vi kom ind i klubben. Jeg var sikker på at denne dag var min, men ak og ve. Vi sluttede begge på 26 point, så fruen fører stadig med 1-0.

Vi sluttede af på terrassen med en kold øl. Erika med en Svensk på 2.1 % og Andersen med en på 4%. Da de har en promille her i Sverige på 0,2 kan jeg godt forstå at de er så tynde. Kun 4 km fra hvor vi var ligger den sidste nye store Svenske golfbane PGA of Sweden National, så den måtte vi da lige besøge.

PGA of Sweden National, Noget af et klubhus. Sjovt så var deres priser i shoppen i danske kr.

Vi fik dog ikke spillet denne bane, da den koster 900,- svenske kroner, men hold da op sikke et flot klubhus eller skulle jeg sige slot. Banen er total åben og minder om de Skotske banen. Vi kørte tilbage til campingpladsen for at finde ud af hvad vi skulle de næste dage. Det var hele tiden meningen at vi ville spille de baner som lå her ved Malmø og så køre videre med vognen, men da vi havde fået en kanon plads med udsigt til broen og kun max 20km til de baner som lå længst væk som bl.a. er Trelleborg, valgte vi at blive og så køre ud her fra. Vi er ikke helt sikker på hvilken en vi skal spille i morgen.

Erika på hul 11 med klubhuset i Trelleborg Tee stedet på hul 1
Udsigt fra hul 5 mod klubhuset og Trelleborg i baggrunden Tee stedet på hul 17 helt ude ved vandet

Vi stod op kl. 8.00 onsdag morgen og valgte at spille Trelleborg. Der var 25 km derned, så det tog ingen tid. Trelleborg ligger helt ude på strandkanten og er derfor en linksbane. Halvdelen af hullerne lå direkte ud til standen som var out of bounds og resten var der enten vand eller sumpområder på. Vejret var igen kanon, så den stod igen på shorts. Det er utrolig så godt vejr vi har i denne uge af august/september. Vi havde ikke booket en start tid, men dette var ingen problem, vi skulle bare gå i bold med 2 damer fra klubben. Prisen for os begge var 380 SEK, så det var omregnet i dk 308,- og den dyreste hidtil. Banen var 5287m fra gul tee og var kun en par 70 bane. Damerne som vi gik med var maget flinke, men hvor kunne de snakke. Så fik den ene øje på sin mand og straks suste hun over til ham med en besked. De næste var nogle andre damer fra klubben og straks var de ovre og snakke med dem. I Sverige er det sådan at de fleste tager en pause efter 9 huller og går ind for at spise lidt og alle baner er sådan at man runder klubhuset efter de første 9. Vi gik derfor selv på de sidste og det kunne så sandelig også ses på min scorer. I dag fik Erika bank, idet hun kun kom ind med 20 og jeg med 25 point. Ikke noget at skrive hjem om, men banen var svær og deres greens var utrolig flotte og hurtige. Vi sad på deres terrasse og nød en stille øl med udsigten til banen og Østersøen. Vi kørte efterfølgende en tur ind til Trelleborg for at kigge lidt på byen, men trods sine 45.000 indbygger var der ikke noget at komme efter, med undtagen af alle de færger som kommer fra Tyskland. Med sejren i dag står fruen og mig lige.

Erika havde fået vabler på hælen p.g.a. en defekt i golfskoen, så hun var en tur inde for at købe noget plaster.

Söderslätts Glofklub som også er i en nedlagt gård Udsigt over mod klubhuset

I da torsdag kørte vi ud til Söderslätts golfklub som ligger 15 km SØ for Malmø. Vi havde ikke bestilt tid og de havde da også en tid 10 min efter vi ankom, så det hele blev noget stresset. Klubhuset, shoppen m.m. var indrettet i en gammel gård, men meget flot ombygget. Prisen for os begge var 330 SEK som er halv pris da vi havde golf hæftet. Omregnet i DK bliver det 264,- kr.  Baneguiden skulle vi købe for 20,-SEK som den eneste, idet hos de andre var denne gratis. Banen var fra 1990 og var en landbane med ikke megen bevoksning, men nogen vand. Vi havde de samme antal streger som hjemme. Banen var en par 72 på 5812m fra gul tee. Erika kunne knap slæbe sig ind med det sår hun havde på hælen, så selvom jeg måtte strege de første huller, var jeg sikker på at dagen i dag var jeg mesteren, men, men vi kom begge ind med 26 point, så vores indbydes match blev ikke afgjort og da hun døjer en del med hælen bliver der nok ingen golf i morgen fredag, men da skulle vi alligevel hjem, da Erika skal på udflugt med Lady Sektion lørdag til Gyttegård. Vi regner med at sove længe i morgen og så kører til Kolding.

Et pat billeder af Øresundsbroen i solnedgang

Bjarne Andersen September 2010