Golf i Harzen

 

Vi startede hjemmefra søndag morgen kl. 8.00 og efter 578 km ankom vi til Hotel Forsthaus kl. 14.00.Hotellet ligger i en lille by ved navn Meisdorf, som ligger i det tidligere østtyskland. Hotellet hører til Slot Meisdorf hvor vi skulle checke ind og det var også her vi skulle have vores gourmet middag. Morgenmaden blev indtaget på Forsthaus som ligger 50m oppe i skoven fra slottet. Vi var 5 danske par som havde det hele for os selv og her var både swimmingpool, sauna, solarium m.m. og nogle dejlige værelser. Første aften skulle vi ned på slottets gourmetrestaurant Château Neuf, for at indtage et festmåltid af en 4 retters menu som var med i opholdet. I disse smukke omgivelser med store gamle lysekroner, højt til loft og smukke gamle møbler, følte vi os som greve og baroner. Serveringen var et helt kapitel for sig selv som kun opleves på de helt fine steder. De andre 5 par var også til middag sammen med os. To par var sammen, men vi andre var selv. Jeg blev tiltalt af en fra Nordsjælland som spurte om han måtte spille sammen med os, da hans kone ikke spillede golf og flinke som vi er sagde vi ja. Dette viste sig at vi kom til at fortryde en lille smule, men hva. Det sidste par var fra Ålborg og dem kom vi til at snakke en hel del med og blev da også inviteret til at besøge dem på deres hjemmebane Løkken.

Mandag skulle vi så ud for at spille på slottes golfbane som lå lige ved siden af hvor vi boede, men da 1 maj er en helligdag i Tyskland var der godt besøgt på banen, men ud kom vi da. Det viste sig at banen var temmelig svær, da næsten alle huller gik rundt i 90gr. og vi derfor ikke kunne se flaget fra tee stedet og samtidig var banen meget kuperet så vi følte os næsten som på hjemmebane. Efter en god runde golf og et bad tog vi til byen Quedlinburg som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. En utrolig smuk by med mange bindingsværks huse.

Tirsdag blev brugt til at se området. Vi starte med at køre til Wendigerode som lå ca. 40 km fra hvor vi boede og gik her rundt i denne smukke by. Vi var også en tur oppe på slottet som lå oppe af klippevægen med frit udsyn ned over byen. Efter en del timer i denne dejlige by, blev vi enige om at køre op på Bloksbjerg (Brocken) som er det højeste sted i Harzen. Vi kom op til et skisportssted og kunne ikke køre længere og resten af vejen skulle foregå til fods (8.5km) gennem skov eller en tur på 1 km op til bjergbanen som så ville fragte os resten af vejen op. Vi tog den korte tur og på vejen op gennem skoven lå der stadig sne. Vel ankommet til jernbanen fik vi at vide at en togbillet kostede 25 EUR per. næse og dette ville vi dog ikke ofre bare for at komme op på et bjerg. Vi kørte i stedet ned af bjerget og til den største by i Harzen, nemlig Goslar. Også her blev der tilbragt nogle timer, men nu syntes vi at vi havde set bindingsværks huse nok og kørte tilbage til hotellet.

Onsdagen blev igen brugt på golfbane sammen med vores gode ven for Sjælland og temperaturen nåede op på 24 grader, så der blev drukket godt med vand på runden. Efter en tur i poolen tog vi op til slottet Falkenstein som lå lige i nærheden. Vi skule gå 2 km gennem skoven for at komme derop og der var bare varmt. Slottet blev brugt som jagtslot ag grever og baroner og blev bygget i 1220.

Torsdag var det så afgang med kurs med Danmark igen og vejret var var bare fint hele vejen hjem.

Her er slot Meisdorf hvor vi spiste aftensmad

Her har vi så Hotel Forsthaus hvor vi 5 par boede og havde helt for os selv

Billede fra vores værelse

Restaurant Château Neuf hvor vi fik den fine 4 retters menu

Her er Erika i gang på golf banen

Hr. og fru Andersen på golfbanen

Igen et billede fra banen med den flotte udsigt

Her er et billede fra slottet i Wenigerode

Udsigt fra slottet ud over byen

Dette er ikke fru. Andersen, men heksen som de brænder af i Harzen

Rådhuset i byen

Byens hotel i Quedlinburg

Hver dag efter spisning var vi en tur i slottes kælder hvor der var bar

Efter maden er det godt med en kop kaffe og en cognac

Erika på banen

Her har vi vores gode ven på sin lille 3 hjulet

Her sidder vi og nyder en kold sammen med vores ven og dennes kone

Dette er slot Falkenstein