Holland 2019

 

 

Vi fik campingvognen ud inden påske og fik den gjort klar til sæsonen.

Erika havde et ønske om en tur til Holland, for at se alle markerne med tulipanerne i fuldt flor. Vi blev derfor enig om at køre derned tirsdag efter påske, da vi lige skulle have nogle påskefrokoster overstået.

Jeg var inde på campinginfo.nu for at se rejsebeskrivelser fra andre campister ang. pladser, oplevelser, ture m.m.

Vi valgte derfor campingpladsen Koningshof ( https://www.koningshofholland.com/nl/ ) som ligger tæt på den kæmpe store blomsterpark Keukenhof og ikke mere end 50 km fra Amsterdam og næsten lige ud til havet.

Da der her i tulipan tiden er meget run på campingpladserne, valgte vi at booke hjemmefra og heldigvis for det, idet alle deres normale standpladsen var booket, så vi måtte have en noget større.

Nogle venner som også har campingvogn hørte om turen og ville gerne med. Vi aftalte at mødes ved Kolding syd og så følges derfra.

Planen var at køre til Bremen den første dag og så videre onsdag. En kort tur til Bremen, men vi har jo tid nok, så hvorfor så køre længere.

 

Tirsdag den 23. April

Vi kørte fra Kolding kl. 9.00 og mødes med Lis og Keld lige inden motorvejen ved Kolding syd. Der var megen sidevind hele vejen ned til Hamborg og ved Hamborg en del kø, men turen til Bremen gik nogenlunde og så med medvind. Vi havde valgt en campingplads lige efter Bremen, men valget faldt på en naboplads som hedder Maerchen campingplads. Ikke det store at skrive hjem om, men vi blev der natten over. Vi skulle have valgt den anden plads. Vejret var fint og vi sad ude og drak et par øl og spiste aftensmad. På pladsen gik der små æsler rund og spiste græs lige rundt omkring os. Der var åbenbart deres græs slåmaskine. Vi gik hvert til sit omk kl. 21

Klar til afgang fra Kolding Vi ligger lige efter venner parret
Campingpladsen Märchen Vi stiller os op for at få læ
Æslerne gik bare løse. Brugte dem nok som græs slåmaskine Vejret var fint, så vi hyggede

Onsdag den 24.april

Vi kørte fra Bremen 8.45 og fik tanket, inden vi kørte på motorvejen mod Amsterdam. Turen i da var på 365 km. Der var en del kø flere steder og over en lang strækning måtte vi ikke overhale, så vi lå bag alle lastbiler. Vi skulle følge A1 gennem Amsterdam og lige før byen ville vores GPS ikke mere idet der var lavet helt nye veje, og Erika var ved at gå i panik.

Gennem Amsterdam Utrolig flotte og specielle bygninger

Det var dog bare at følge A1 ind mod byen og derefter mod Rotterdam. Vi ankom til campingpladsen Koningshof  kl. 14 som også er Acsi plads, dog ikke i den periode hvor vi var.

Indgangen til vampingpladsen Her reception, købmand og restaurant Pool området både inde og ude

Temp viste 24 gr. Det blev dog efterhånden mere overskyet. Vi fik rejst teltet og fik pakket ud. Dejlig campingplads. Her kl. 18 begyndte det at regne voldsom og med nogle kraftige vindstød. Erika er gået i bad, men bliver da noget våd inden hun er her igen. Vi mødte en del marker her omkring, hvor tulipanerne stadig stod, men er bange for at de fleste marker er høstet.

Så er vi ved at komme på plads

Det regnede meget her til aften og var stadig regnvejr da vi gik i seng. Håber på bedre vejr i morgen.

 

Torsdag den 25.april

 

Vi stod op til nogle små byger, men det klarede hurtig op. Vi tog cyklerne og cyklede ud gennem markerne på en gå-cykelsti som der er mange af. Jeg havde glæder mig meget til at se alle de marker med tulipanen, men mange er allerede høstet. Påskeliljer, pinseliljer m.m. var afblomstret, men vi cyklede dog forbi en del marker med tulipanen. Hvor er det bare utrolig smukt.

 

Nogle marker var enten kun ved at springe ud, eller færdige Det er simpelthen et smukt syn med de farver

Vi cyklede så videre og kom forbi denne flotte mølle som der er så mange af her i Holland.

En af mange flotte møller

Vi cyklede af små veje ind til byen Rijnsburg og forbi disse flotte huse.

Mange af husene i Holland er utrolig flotte og haverne meget velholdte

I byen Rijnsburg fik Erika købt en ny pande til campingvognen som var meget billig.

En af de store kanaler gennem byen Torvet og gåden i byen. Ikke stor men super fint supermarked Lidt mindre kanal. Flot som de er plantet

Efter frokost kørte vi en tur ud til kystbyen Katwijk Ann Zee som er et rigtig feriested som Skagen eller andre Danske feriebyer. Her er stranden som på Vestkysten i DK men her har de rigtig mange restauranter nede på stranden, samt en masse små hytter til udlejning. Dette gik aldrig i Danmark. Vi sad her og fik kaffe og øl, da det igen begyndte at regne og gør det stadig efter at vi igen er ved campingvognen.

Boliger lige ud til stranden Et kig op af gaden i byen
En af mange restauranter direkte på stranden Vejret var desværre ikke for godt. Stranden er som på Vestkysten herhjemme
Disse små hytter kunne man leje direkte på stranden Pigerne fik kaffe og vi mænd en god øl Kig ud over vandet

Fredag den 26.april

Vi stod op til super vejr og dagens tur skulle gå til blomsterparken Keukenhof som er en stor tulipan park, dog med en del andre løgplanter og rododendron m.m.

Pris pr. Person er 18 euro og 6 for parkering. Ved at købe billetterne her på campingpladsen sparer man 2 euro pr. Person. Det er kun 10 km op til parken her fra campingpladsen og turen går gennem alle tulipan marker. Dog er mange af markerne dog afblomstret - desværre.

Et kig op mod drivhuset med alle orkidéer Smukt
Orkideer huset i baggrunden Tusindvis af orkideer i alle farver
Smukt med azalea på begge sider af vandløbet En gammel mølle var der også i parken
Et kig oppe fra møllen ned mod pigerne som sidder på rækværket Møllen fra en anden vinkel
Konen foran bed med alle mulige farver Marker over mod p.pladsen var bare tulipaner
Inde fra det store drivhus hvor der også var cafeteria Kursus i blomster binding var der også
Konen mellem alle tulipaner Her er jeg fotograferet sammen med en smuk kvinde i den Hollandske national dragt
   
Utrolig smukt Vi kan også gå på vandet

Der er 2 indgange, en fra øst som er den rigtige hovedindgang og en fra vest siden af parken. Vi kom ind fra vest og hold op der var mange folk i parken. Parken har også kun åben i 2 mdr og alle løg er plantet i 3 forskellige dybder for at have så lang en blomstringstid som mulig. Der var mange gartner i gang med at fjerne blomsterblade og plante nye bede når de gamle var helt afblomstret. Der er i parken 5 store væksthuse hvoraf det ene var proppet med orkideer. Hold nu op det var smukt.

I parken er der over 2000 forskellige tulipaner og 2 steder i parken kan man bestille tulipan løg. Dette skulle vi selvfølgelig have. Man bestiller ud fra et katalog og så bliver de sendt til DK i september, når løgene er klar. Køber man for over 50 euro, er fragten gratis, så vi slog os sammen med Lis og Keld for at få fragten gratis. Parken er det smukkeste jeg til dato har set og hold op hvor er alt velholdt.

 

Lørdag den 27.april

 

Det var meningen at vi ville have været på cykeltur, men det blæser omk 11-12 sek m og regnbyger, så det glemte vi. I stedet ville vi en tur op og se de berømte møller som ligger nord for Amsterdam. Stedet hedder Zaanse Schans. Vi ville ikke igennem Amsterdam, så vi kørte op over Haalem og uden om Amsterdam. Stedet er et rigtig turist plaster med rigtig mange busser. Lis og Keld havde været der med Kreds 7 fra DCU, men ville gerne igen. Området har i tidernes tid huset over 1000 møller, men nu er der kun nogle håndfulde tilbage. Hele området har gamle træhuse som før i tiden blev brugt af arbejderne med familie.

 

Prøvesmagning af alle oste
Møllen i forgrunden lavede olie og den i baggrunden planker Olie møllen
Møllen driver savklingerne som her er i gang Udenfor ligger tømmeret i vandet som er blevet fragtet hertil Tømmer i gang med at blive savet i flere stykker

Nogle af møllerne blev brugt til olie, mel og den vi var inde i til tømmer. Før i tiden blev tømmeret sejlet fra USU dertil og senere fra Norge, Sverige, Finland m.m.

I disse gamle træhuse boede arbejderne med familie. Disse er stadig beboet
Vi skulle også lige have lidt at spise. Mig en pandekage med en øl

I et af husene var der salg og prøvesmagning på en masse oste, samt chokolade.

Husene som hørte til området var alle af træ og utrolig flotte. Den dag i dag er de beboet.

Vi skulle da også lige have en øl og lidt at spise her. Jeg fik pandekage.

Vi kørte tilbage gennem Amsterdam med en enkelt u vending da jeg kørte forkert inde i byen.

Tilbage på campingpladsen sad vi og læste og jeg fik set Formel1. Det blæser så meget at vi hele tiden tror at teltet det letter.

Der bliver slappet af

 

Søndag den 28.april

Vinden har lagt sig, men vi har stadig regnbyger. Vi sad det meste af formiddagen og hyggede. Jeg cyklede en kort tur. Omkring middagstid blev vi enige om at køre de 16 km til Den Haag, hvor jeg havde fundet 2 øl bryggerier og vi ville besøge det ene. Stedet lå lige ud til havnen og hele baren som var til bryggeriet var bygget i container. De havde 19 forskellige øl og man kunne få et bræt med flere forskellige øl. Vi valgte dog at købe en, men den jeg fik, var knap så god, så jeg købte en ny.

Bryggeriet Kompaan i Den Haag I baggrunden 19 øl haner bygget ind i en container
Vi nyder deres øl Her kan man se at alt er skibs container

Vi ville have set lidt mere af Den Haag, men det regnede en del, så vi blev enige om at køre tilbage til pladsen.

Mandag den 29.april

Vejret var bare super i dag. Vi stod først op kl. 8.45 og sad længe over morgenkaffen.

Da vi ligger så tæt på lufthavnen i Amsterdam kommer der hver 2 minut en flyver ind over hoved på os, alle døgnets 24 timer.

Vi blev enige om at tage på en lang cykeltur. Turen gik over markerne til byen Voorhout hvor vi gik lidt op og ned af gaderne, men ikke det store at komme efter.

Her plukker de tulipaner i bunder til salg Tur i byen Voorhout

Da byen ikke havde noget at byde på blev vi enige om at cykle til Rijnsburg for at handle og noget at spise. Handlet fik vi men det eneste sted vi fandt, havde lukket, så vi cyklede retur til pladsen og fik frokost her i rigtig godt vejr. Vi har booket her til onsdag, men blev enige om at køre videre i morgen op til Geithorn som er en by uden biler, men med utrolig mange kanaler. Den bliver også kaldt lille Venedig. Vi fik pakket det hele sammen og sad ude og grillede indtil det blev for kølig omk kl. 19.

Tirsdag den 30. april

Vi havde plottet en campingplads ind ca 11 km før Geithorn, men pladsen var ikke lige os og jeg ville gerne have en plads i Geithorn så vi kunne sidde og se alle de både som sejlet rundt i kanalerne. Dette viste sig totalt umulig. Den plads vi troede vi valgte kunne vi ikke finde, så vi lå og kørte rundt frem og tilbage, bakke og så frem. Jeg valgte derfor at smutte ind til Info i Geithorn som lå lige ud til vejen. Det viser sig at stort set alle campingpladsen enten kun er til telte, da man ikke kan køre ind i byen for bare kanaler, eller de der var uden for, var til autocamper. I byens info fortalte de så at der var en ca. 4 længere ude af vejen som hedder Ondee de Heerenburg og IKKE var på nogen kort eller i camping bogen. Vi skulle bare køre over kanalen og så følge den lille vej og der kom den så også. Det viste sig at være en lille plads i forbindelse med en bondegård. De tog mod Acsii kort, så vi 15 Euro og bookede for 1 nat. Der var hverken toiletpapir eller sæbe i bygningen. Nå men pyt. 

Vi fik cyklerne frem og cyklede ind til Geithorn hvor vi stillede cyklerne. Hold nu op det så hyggelig ud. Vi lejede straks en el båd for 24 euro i en time og tøffede så af sted i de små kanaler. Vi fik også en rute beskrivelse med. Sikke en super oplevelse at sejle her i folks baghave. Hvor var det smukt.

Pandekage huset hvor vi senere spiste Så er det afgang med de små el både rundt i kanalerne
Fortov til venstre og broerne lige fremme var til folks huse Lige en lille selvfi
Pandekagehuset Så skulle vi da lige have pandekager, dog ikke Keld

Vi sluttede af med at spise pandekager ved kanalen inden vi cyklede tilbage til campingpladser.

Onsdag den 1.maj

Vi kørte fra Holland og til ca. 30 km før Hamborg, som er en tur på 300 km. Vi valgte igen en ACsii plads og denne gang Ferienzentrum Heidenau i byen af samme navn. En meget stor plads og rigtig hyggelig.

Super badeforhold, fiske sø, Græsk restaurant hvor vi skal op og spise om lidt, opvarmet pool og meget mere. Pris pr. Døgn 20 Euro. Turen hertil gik rigtig fint og vi ankom kl. 12.30 og hyggede ved vognen med lidt at spise og en del øl.

Torsdag den 2.maj

Sidste strækning inden Kolding. En tur på 300 km og skal lige ind og handle på vejen hjem.

Vi løb i kø før Hamborg på en strækning på 10 km som tog 45 min.

Kørt ialt 1650 km 

Bjarne maj. 2019